Foto: CST Production

Ayah ialah seorang lelaki pertama mengajar seorang wanita akan indahnya kehidupan, maka bila puterinya bertemu dengan lelaki pilihan hatinya, perasaan si ayah hanya Tuhan yang mampu mengungkapnya. Kerana seorang ayah itu tidak akan keluarkan melalui lisannya tapi dari perbuatannya.

Maka untukmu suami, jagalah isterimu dengan baik dan bijaksana, kerana ayahnya memberikannya kepadamu kerana dia melihat bahawa kamu layak menjaganya, maka jagalah dia dengan baik.

Jagalah Istrimu Dengan Penuh Tanggung Jawab, Sebab Ayahnya Telah Memindahkan Tanggung Jawabnya Kepadamu

Seorang Ayah Memberi Anaknya Padamu Kerana Kamu Layak, Maka Jagalah Dia Sebaiknya

Jagalah isterimu dengan penuh tanggung jawab, jangan pernah kamu lalai dalam memenuhi kewajibanmu.

IKLAN

Ayahnya percaya bahawa kamu mampu mendidiknya dengan baik, membawanya kepada kebaikan, dan menjadikannya lebih baik.

Isterimu adalah amanah untukmu, bukan hanya dari ayahnya tapi juga dari Allah, sebab itulah mengapa di awal kamu ingin menjadikannya milikmu terjadinya akad, sebagai bukti bahawa kamu berjanji kepada Allah dan juga ayahnya.

IKLAN

Fikirlah dengan bijak, isterimu itu pernah ditatangnya selama 25 tahun, tapi akhirnya dengan mudahnya diberikan kepadamu.

IKLAN

Seorang Ayah Memberi Anaknya Padamu Kerana Kamu Layak, Maka Jagalah Dia Sebaiknya

Sebenarnya Orang Tua Tidak Pernah Mudah Melihat Anaknya Pergi Darinya, Tapi Rasa Percayanya Kepadamu yang Membuatnya Redha

Lantas jangan pernah sia-siakan kehadirannya, jangan membuatnya kecewa, dan jagalah dengan baik kepercayannya kepadamu, sungguh bila kamu menyakitinya maka orang tuanya juga turut merasa yang sama.

Jadi, jaga amanahnya dengan baik, sungguh hati orang tuanya tenang memberikannya padamu kerana dilihatnya kamu layak mendapatkannya.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI