Musim PKP ini kita melihat ramai bakal pengantin terpaksa membatalkan acara pernikahan kerana gusar akan virus yang melanda. Namun dengan SOP yang betul, acara akan tetap meriah dengan dihadiri kaum keluarga dan sahabat handai.

Walaupun di musim pendemik ini, ia tidak menghalang untuk anda menghasilkan semua acara yang indah untuk dikenang sehingga ke hari tua. Melalui sebuah perkongsian di Twitter, kami melihat acara yang dilangsungkan cukup manis dan teratur, mungkin ini boleh memberi anda idea untuk meneruskan majlis akad nikah yang tertangguh. Selamat menjalani alam rumah tangga, jadikan waktu ini sebagai satu kenangan yang pasti terpahat selamanya.

Setup Nikah PKP, Cantiknya Walaupun Jemputan Tidak Ramai Setup Nikah PKP, Cantiknya Walaupun Jemputan Tidak Ramai Setup Nikah PKP, Cantiknya Walaupun Jemputan Tidak Ramai

masih mengikut SOP dan susun atur nampak kemas dan sangat indah.

Setup Nikah PKP, Cantiknya Walaupun Jemputan Tidak Ramai

SEBAIK-BAIK WALIMAHTUL URUS

Bagi sahabat yg merancang hendak berkahwin danmengadakan majlis walimah..rancanglah perkahwinan kalian mengikut Syariaat agama dan bukan pula mengikut kemahuan Nafsu semata.Bagi yg tidak berkemampuan Janganlah sedih jika majlis Walimahtul urus kalian tidak semeriah majlis perkahwinan ank pak menteri ataupun yg gegak gempita sprti perkahwinan Artis2…buat dn rancanglah mengikut kemampuan..dan jika kita terlebih mampu maka buat dn rancanglah mengikut panduan yg telah Disyariaatkan..

IKLAN

Sesungguhnya KEBAHAGIAN sesebuah rumahtnga itu bukanlah terletaknya pada majlis yg mewah gilang gemilang weddings of the years..tetapi ia terletak kpda sejauh mana kebijaksanaan pasangan itu sendiri mengatur kehidupan rumahtnga mereka slps berkahwin..dan salah satu perancangan yg bijak adlh berjimat cermat dan bersederhana seawal dari majlis perkahwinan lgi…

Dan ketahuilah sesungguhnya slh satu Asbab dari kebahagian rumahtnga lahir dari KEBERKATAN sesebuah majlis perkahwinan itu sendiri..dan keberkatan sebuah Majlis walimah itu datang dari sebaik2 petunjuk… Apakah sebaik2 petunjuk itu..?

IKLAN

Sabda Rasulullah shallallahu alaihi wa sallam ;

IKLAN

خير النكاح أيسره

“Sebaik-baik pernikahan adalah pernikahan yang paling sederhana” (HR. Abu Daud No. 2117; Shahih)

Jadi..tidak mengapa jika majlis walimah kita atau ank2 kita diremeh2kan oleh mulut2 manusia…tapi disebut2 dn mnjadi pujian para penduduk langit..
Inilah barokahnya sesebuah perkahwinan disisi Agama melalui PETUNJUK YG BENAR…

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI