Ada yang rezeki mereka awal dan ada yang rezeki mereka lambat bila berbicara soal zuriat. Ada yang kahwin 10 tahun tapi masih belum nampak tanda-tanda yang mereka bakal dikurniakan zuriat dalam masa terdekat. Tapi rezeki harta mereka lebih banyak dari mereka yang mempunyai zuriat. Ada juga yang baru sebulan berkahwin sudah mendapat berita gembira tapi masih kekurangan dari segi harta. Cantiknya perjalanan yang diaturkan yang maha esa.

Ini perkongsian Ustaz Azhar Idrus.

Dalam soal zuriat, Allah akan bagi pada waktu yang terbaik. Jika kita terkejut menerima awal dan tanpa kita ready pun, memang itu adalah waktu yang terbaik. Jika lambat dan kita ternanti-nanti, mengharap dan sedih. Memang itulah waktu yang terrrrrrbaik. Kita rasa kita mampu, tapi Allah lagi tahu. Allah Maha lagi Mengetahui untuk kehidupan kita.

IKLAN

Bila-bila waktu pun Allah mula merezekikan si comel untuk berada di dalam perut, ‘itulah waktu yang terbaik untuk kita.’ Yakinlah.

Usah marah, sedih, dan kecewa. Teruskan berdoa supaya setiap langkah kita disusun sesuai dengan perancangan kita.

IKLAN

Ada pengalaman kawan saya, sudah 10 tahun mendirikan rumahtangga, tapi belum ada rezeki. Tanpa disangka-sangka, Alhamdulillah baru-baru ini beliau selamat melahirkan seorang anak.

Sedih dia, cemburu, tidak putus asa berdoa, SABAR, lalu Allah ‘mengurniakan’ anugerah yang terindah di atas kesabaran dan sifat mengharapnya yang tinggi HANYA pada Allah.

IKLAN

Masing-masing ada cerita dia. Doa saya sentiasa untuk mereka yang terus meminta pada Allah.

☺☺

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI