Pesanan buat para suami, janganlah terlalu berkira dengan anak-anak dan isteri. Selagi boleh, berusahalah cuba tunaikan apa yang diinginkan. Baik keperluan mahupun kehendak selagi mana dalam batas kemampuan diri. Ini kerana percayalah balasannya berlipat kali ganda dari nilai yang dikeluarkan.

Suami Yang Tunaikan Permintaan Anak Isteri, Rezekinya Akan Sentiasa Ada

Jemput fahamkan dan renungkan perkongsian daripada Firdaus Shakirin ini;

Abah selalu cakap, “Nak makan apapun, beli..teringin apapun, beli…duit boleh cari…”

Sampai ke hari ini, bila dah berkahwin pun saya masih guna pakai ayat ni.Saya pesan kat isteri, kalau ada benda yang dia teringin, yang dia nak, bagitau ja kat saya, saya akan usahakan untuk beli. Tak kisahlah samada ianya makanan, barangan, pakaian ataupun kelengkapan-kelengkapan lain. Kalau tak beli bulan ni, bulan depan. Kalau tak bulan depan, bulan satu lagi.

IKLAN

Apa yang kita akan dapat sekiranya kita berkira dgn anak isteri sendiri? Duit kita semakin bertambah? Kita semakin kaya?

Suami Yang Tunaikan Permintaan Anak Isteri, Rezekinya Akan Sentiasa Ada

Sama ja pun..duit habis macam tu jugak. Lagi teruk, tak nampak apa-apa hasil tapi duit dah habis.

Isteri nak beli pencuci muka, kita kata tak payah, tapi kita beli rokok, tak pe pulak?
Isteri nak beli baju baru, kita kata pakai ja baju mana yang ada, tapi kita tukar sport rim kereta, tak pe pulak?
Isteri nak beli kasut, beg tangan, tudung baru, kita suruh pakai yang lama, tapi kita beli yang baru-baru untuk diri sendiri, boleh pulak?

IKLAN

Suami jenis yang macam mana kita ni.
Suami Yang Tunaikan Permintaan Anak Isteri, Rezekinya Akan Sentiasa Ada

Tumpang Rezeki Anak Isteri

IKLAN

Jangan terlalu berkira dengan anak isteri. Apa yang kita dapat pada hari ini sangat berkait rapat dengan mereka. Boleh jadi kita ni yang menumpang rezeki anak isteri kita sendiri ataupun kita dimurahkan rezeki hasil doa tanpa henti dari anak isteri.Cubalah untuk tunaikan apa yang anak isteri inginkan. InsyaAllah, Allah akan membalasnya berlipat kali ganda lagi dari nilai yang kita keluarkan.Nak percaya atau tak, terserahlah…Dapat tengok anak isteri tersenyum gembira setiap hari itu lebih bermakna daripada ada duit banyak, tapi dengan anak isteri sendiri pun BERKIRA..

PESONA PENGANTIN : Memang ada benarnya.. pesanan buat para suami tak perlu terlalu berkira dengan anak dan isteri. Cubalah tunaikan permintaan mereka, percayalah rezeki lagi akan bertambah berlipat kali ganda.

Sumber: Firdaus Shakirin

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI