Bukan mudah menjadi seorang isteri, jika si isteri itu seorang yang berkerjaya. Isteri perlu bijak dalam menguruskan tanggungjawab terhadap suami dengan sebaik mungkin dan memberikan yang terbaik buat suami dan keluarganya. Namun mungkin ada yang mengeluh kepenatan, Subhanallah banyak pahala menjadi seorang isteri ini tau. Mari kita sebarkan agar wanita di luar sana mengetahui dan bersyukur.

Subhanallah Banyak Pahala Menjadi Seorang Isteri Pendamping Suami

1. Seorang isteri yang memberikan minum segelas air kepada suaminya adalah lebih baik dari berpuasa setahun

2. Setiap makanan yang disediakan seorang isteri bagi suaminya, maka jauh lebih baik daripada ia mengerjakan ibadah haji dan umrah

IKLAN

3. Apabila seorang isteri mandi junub disebabkan jimak oleh suaminya, maka jauh lebih baik baginya daripada mengorbankan 1000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin

4. Jka seorang isteri hamil maka dia dicatatkan sebagai seorang yang syahid dan khidmatnya kepada suaminya dianggap sebagai jihad.

IKLAN

5. Seorang isteri yang menjaga dan memelihara anak-anaknya dengan baik, maka hal tersebut menjadi benteng neraka serta pandangan yang baik dan harmoni terhadap suaminya menjadi tasbih atau zikir baginya.

6. Disebutkan pula bahawa tidak akan putus ganjaran pahala dari Allah SWT bagi seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya.

IKLAN

7.Apabila seorang isteri meninggal dunia dan suaminya redha, maka ia akan dimasukkan ke dalam syurga

8. Apabila dia mengerjakan solat fardhu lima waktu, berpuasa pada bulan ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya, maka dia berhak masuk syurga dari pintu mana saja yang dia suka.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI