Sarang burung walit dikatakan bertindak sebagai suplemen kecantikan yang amat baik untuk kecantikan dan kesihatan. Pemakanan sarang burung ini boleh dilakukan dalam penyediaan air minuman atau pun hidangan sup.

Kajian perubatan Cina di Beijing telah mendapati sarang burung walit menjadikannya agen pemutihan kulit dan juga baik untuk kesihatan mata. Bagi penghidap asma, ia juga menjadi agen terbaik memulihkan sistem pernafasan dan memperkuatkan paru-paru.

Hasil daripada eksperimen dan penelitian menunjukkan bahawa sarang burung bermanfaat dalam pelbagai perubatan. Antaranya:

IKLAN

Tak Sangka, Banyak Rupanya Khasiat Sarang Burung Ni. Tak Rugi Minum!

IKLAN
1. Zat kolagen yang terkandung dalam setiap sarang burung walit dapat melancarkan pembuluh darah, meningkatkan nafsu makan serta memperbaiki saluran pencernaan.
2. Sarang burung walit dapat mengurangkan kahak dan menyembuhkan batuk. Ini juga adalah nutrisi yang bagus untuk paru-paru dan menguatkan saluran pernafasan.
3. Pengambilan sarang burung walit ketika kehamilan dapat mengurangi rasa sakit pada punggung, memperkuat paru-paru bayi yang dikandung. Juga dapat mempercepat proses penyembuhan setelah melahirkan.

Tak Sangka, Banyak Rupanya Khasiat Sarang Burung Ni. Tak Rugi Minum!

IKLAN
4. Untuk wanita, pemakanan secara teratur dapat meningkatkan daya metabolisme, memperbaiki kulit serta melambatkan proses penuaan.
5. Untuk orang tua, pemakanan secara teratur dapat menguatkan urat dan tulang serta meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit.
6. Untuk kanak-kanak, sarang burung berkenaan dapat membesarkan daya serap nutrisi yang ada pada setiap makanan dan memperkuatkan paru-paru.
7. Dipilih sebagai makanan yang amat baik kepada para perokok selain dapat mengurangkan kesan yang ditimbulkan daripada nikotin dan mencegah serangan barah.

 

Sumber: pmrpenerangan

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI