Tip Dapatkan Biceps Power Buat Bakal Pengantin Lelaki Setahun Sebelum Majlis Perkahwinan

Haa, kalau bakal suami anda berbadan sasa dan sihat pastinya hubungan lebih bahagia kan. Yelah bagaimana nak beri kesedaran pada lelaki untuk kekal sihat, silalah share tips ini buat bakal suami anda ya. Lets sihat!

Push-Up

Senaman ini pastinya sudah tidak asing lagi. Kegiatan senaman ini berfungsi untuk membentuk otot dada, bahu, dan otot trisep. Banyak yang mengatakan bahwa push ups merupakan inti dari latihan membentuk otot. Latihan ini adalah major deal untuk seorang lelaki yang berniat untuk membuat otot lengannya besar.

Cara melakukan push ups dengan betul adalah dengan menempatkan tangan di lantai dengan kaki masing-masing yang sejajar dengan kedua tangan kamu. Kemudian perlahan menurunkan tubuh sampai dada hampir menyentuh lantai. Jaga bahagian siku agar tetap berada di samping tubuh untuk melindungi bahu.

IKLAN

Tip Dapatkan Biceps Power Buat Bakal Pengantin Lelaki Setahun Sebelum Majlis Perkahwinan

Bear Crawls.

Latihan ini dimulai dengan posisi push-up. Kedua telapak tangan dan hujung kaki menyentuh lantai, namun jaga bahagian punggung agar tetap lurus. Pindahkan tangan kanan dan kaki kiri ke depan sehingga kaki kiri menyentuh tangan kiri. Lakukan hal yang sama dengan kaki dan tangan lainnya. Lakukan gerakan ini secara perlahan sehingga dapat merasakan otot tangan dan kaki berkerja. Ulangi beberapa kali.

IKLAN

Tip Dapatkan Biceps Power Buat Bakal Pengantin Lelaki Setahun Sebelum Majlis Perkahwinan

Tricep Dips.

Untuk melakukannya bersandarlah pada kerusi, lalu letakkan tangan pada tepian kerusi tersebut. Pastikan buku-buku jari menghala ke depan. Tekuk kaki, lalu turunkan tubuh kamu secara perlahan. Saat menurunkan tubuh, pastikan siku lengan membentuk sudut 90 darjah. Tahan selama beberapa saat, lalu naikkan tubuh kembali. Ulangi gerakan tersebut hingga beberapa kali.

IKLAN

Tidak menggunakan alat sama sekali, ketika latihan di atas merupakan cara yang lebih simple dan sederhana dari pada harus bersusah-payah pergi ke tempat kecergasan.

 

SUMBER : LelakiSihat

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI