Ramai yang menyangka dengan memakai gincu boleh mencantikkan diri dan sempurna tanpa cacat cela.

Namun, jika anda mempunyai gigi kuning itu adalah tanda yang anda sihat. Senyuman adalah satu ciri pertama yang orang akan lihat di kala bertemu pertama kali, apatah lagi jika dibarisi gigi putih bersih.

Tetapi, tahukah anda yang sebenarnya ada sesetengah gincu yang dapat memberi impak untuk gigi nampak putih dengan gincu? Bagaimana? Lihat tips ini.

‘Trick’ Nak Nampak Gigi Putih Dengan Menggunakan Gincu!

1. Gincu Merah Menyala

Senyuman lebih menawan dan mempamerkan gigi lebih putih, pilih gincu merah yang mempunyai asas biru dan bukannya oren.

2. Elak Warna Terang Seakan Nude

Jika anda ingin membuat gigi kelihatan cerah, anda perlu mengelakkan gincu berwarna terang kerana ia tidak bertentangan dengan warna gigi. Untuk membuat gigi lebih menonjol, cuba memakai warna gelap.

IKLAN

3. Guna Gloss Untuk Kesan Putih

Satu lagi cara ialah lapiskan lip gloss di bahagian atas gincu. Gloss memberikan kelembapan tambahan pada bibir serta buat penampilan lebih muda dan ceria, bahkan memberikan ilusi senyuman gigi putih.

4. Pastikan Bibir Lembap

Sebenarnya bibir kering boleh menonjolkan pembentukan plak pada gigi anda. Menggunakan pengelupasan bibir atau pelembab bibir boleh membantu anda untuk mengekalkan bibir sihat dan lembut.

5. Gincu Jenis Matte Buat Gigi Nampak Kuning

IKLAN

Walaupun ianya trend, tetapi gincu jenis matte cenderung menjadikan bibir kelihatan kering dan ia sekaligus memberi inpak pada gigi, kelihatan agak kekuningan berbanding biasa.

6. Gincu Warna Kecoklatan

Lagi satu elakkan memakai gincu berwarna coklat, yang mempunyai daya tarikat yang hangat. Warna-warna ini boleh menyebabkan gigi anda kelihatan lebih kuning daripada biasa.

 

 

IKLAN

 

 

 

 

 

 

Sumber : Wanista

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI