wanita berdikari

Zaman sekarang ramai wanita berdikari buat semua perkara, malah sampai satu tahap mampu memiliki sesuatu dengan kudratnya sendiri. Serba boleh, senang cerita.

Bak kata Puan Marlini Ramlee, wanita berdikari nampak ‘sado’. Dan kalau tengok daripada luaran wanita berdikari ini kuat, penuh semangat, boleh harungi apa saja, multitask macam semua benda dia serba tahu tapi percayalah dia cuma “terpaksa” sembunyikan kelemahan dalam diri.

Wanita Berdikari Sukar Cari ‘Super Hero’, Ini Punca Lambat Kahwin

Wanita Berdikari Sukar Cari ‘Super Hero’

Terlalu banyak mata memandang, maka ramai lah yang menilai dirinya dari segi luaran. Wanita berdikari yang “terpaksa” buat keputusan dari perlbagai segi, seperti perkara remeh ‘mahu makan di mana?’ subjek yang nampak mudah tapi topik yang boleh bawa gaduh walaupun bergelar suami isteri.

Banyak lagi perkara yang wanita berdikari “terpaksa” lakukan seperti bekerja tanpa mengeluh dan kalau boleh buat 2 ke 3 kerja extra untuk dapatkan pendapatan yang cukup buat keluarganya.

IKLAN

Ini antara pengorbanan terbesar yang perlu dia lakukan. Dia “terpaksa” menjadi seorang serba tahu kerana dia perlu selesaikan sendiri banyak perkara hatta dalam rumah atau di tempat kerja.

Punca Lambat Kahwin

Antara dilema paling besar bagi wanita berdikari ialah mencari teman hidup, betapa susahnya mencari yang sesuai kerana dia sudah terbiasa berdikari.

Dia perlu pecahkan tembok yang menutupi kelemahan diri untuk memberi peluang pada ‘sang lelaki’ menjadi SUPER HERO dalam hidupnya.

IKLAN

Wanita Berdikari Sukar Cari ‘Super Hero’, Ini Punca Lambat Kahwin

Cumanya untuk step up menjadi SUPER HERO itu juga bukan mudah kerana lelaki itu perlu jadi ‘alpha male’ yang serba serbi lebih baik dari wanita yg berdikari.

Maka wanita tadi dilabelkan MEMILIH sebabnya dia belum jumpa lagi SUPER HERO itu yang boleh mendampinginya.

IKLAN

Mungkin selepas luahan ini lebih susah untuk wanita berdikari itu mendapat teman hidup sebab ‘sang lelaki’ takut untuk jadi SUPER HERO yang sememangnya susah. Macam dalam movie “with great power comes great responsibility”.

Wanita Berdikari Sukar Cari ‘Super Hero’, Ini Punca Lambat Kahwin

Jadi pada siapa yang tahu mendalami maksudnya, maka itu lah SUPER HERO yang dicari dan dinantikan.

Nota: Ini hanya pendapat peribadi dan tidak mewakili semua wanita berdikari di luar sana. Pada wanita yang bersetuju maka kita dalam “wavelength” yang sama.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI