wanita nampak kuat

Pada mata kasar, wanita nampak kuat, tapi ketahuilah ada masa emosinya rapuh. Kuat mungkin dek kerana anak-anak atau mungkin sebab masih ada mak ayahnya.

Namun hebat di luar, macam mana pula keadaaan hatinya yang ada di dalam. Sungguh, kebanyakan wanita juga tidak suka orang pandangya lemah tak reti berdikari.

Wanita Nampak Kuat Tapi Sebenarnya Emosi Rapuh

Wanita Nampak Kuat Tapi Sebenarnya Emosi Rapuh

Begitulah yang dikongsi oleh pandangan saudara Firdaus Shakirin, memuji sikap wanita yang begitu kuat. Malah ada ketikanya walau terpaksa berhadapan dengan pelbagai masalah golongan wanita tidak pernah berputus asa.

Jika mereka lemah pasti ada yang akan pergunakan mereka. Sememangnya apa yang dibicarakan sangat berguna buat wanita.

IKLAN

“Orang perempuan nampak kuat, tapi sebenarnya ‘fragile’…

Wanita Nampak Kuat Tapi Sebenarnya Emosi Rapuh

IKLAN

Dia tahu ada ketikanya dia lemah selemah-lemahnya. Dia tahu, ada ketikanya dia putus asa dan tak berdaya nak buat apa-apa. Dia tahu, ada ketikanya airmatanya akan mengalir laju selaju-lajunya.

Masa tu dia ‘fragile’. Masa tu diri dia rapuh.

IKLAN

Dia sudah usaha untuk kuat, dia dah cuba untuk sabar, sudah paksa diri untuk tabah, tapi dia sedar tahap dan batas dia. Setakat itu ja kemampuannya.

Tak Mampu Tipu Diri Sendiri

Namun pada masa yang sama, dia juga tak boleh tunjuk yang dia itu lemah. Nanti akan ada orang yang pijak, lanyak, pergunakan dia, dan menghina. Nak tak nak, dia kena kuat, tunjuk kuat, jadi kuat.

Dia tak boleh “lembik” untuk teruskan kehidupannya.

Jadi jika melihat wanita nampak kuat, tetaplah bagi sokongan dan jangan sesekali pandang sebelah mata. Kadang di sebalik kekuatannya, masih ada air mata yang mengalir di pipi waktu sunyi, mengenangkan nasib diri.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI