Bagi wanita yang memilih untuk berada di samping lelaki berusia, lebih dewasa dan berpengalaman pastinya merupakan momen yang menyenangkan. Kajian mendapati lelaki berusia merupakan lelaki yang sempurna dan memiliki banyak keistimewaan sehingga membuatkan wanita mudah tergoda dan jatuh cinta dengan mereka.

Faktor berikut menjadi sebab mengapa lelaki berusia merupakan sahabat juga pasangan terbaik buat wanita.

1. PENYABAR

Ramai mengatakan lelaki yang lebih berusia daripada pasangannya adalah seorang yang penyabar. Sedar atau tidak, lelaki yang matang memiliki peribadi yang lebih tenang dan lebih menghargai orang di sekitarnya. Mereka juga akan berusaha untuk mengalah demi kebaikan dirinya mahupun kebaikan pasangan.

IKLAN

2. SEKSI & MENAWAN

Wanita melihat lelaki yang lebih berusia sebagai seorang yang seksi dan menawan. Selain memiliki fizikal yang gagah, lelaki berusia antara 27 hingga 35 tahun merupakan lelaki yang jelas akan tujuan hidupnya, punya pekerjaan yang lebih terjamin serta stabil kewangannya.

3. ADA BANYAK PENGALAMAN

Faktor usia yang sudah matang membuatkan lelaki mampu melakukan hal-hal terbaik untuk dirinya sendiri ataupun orang lain. Dia juga telah banyak belajar daripada kesalahannya di masa muda sehingga dia tidak akan mengulangi kesilapan yang sama. Malah dia juga menjadi seorang yang lebih berhati-hati dan akan berfikir dahulu sebelum melakukan sebarang tindakan.

IKLAN

4. PENUH RASA HORMAT

Lelaki yang berusia dan matang ialah lelaki yang sentiasa memperlakukan pasangannya atau orang di sekitarnya dengan penuh rasa hormat. Lelaki ini akan berusaha menunjukkan sikap terbaik pasangan kepada rakan kerja, teman dan juga keluarga. Selain menunjukkan rasa hormat, dia juga sentiasa menjadi pendamping yang menyenangkan, menyayangi dengan penuh kasih dan sentiasa berlaku dewasa.

IKLAN

5. TEGAS & DISIPLIN

Tegas dan disiplin merupakan sifat bawaan daripada setiap lelaki yang sudah matang. Tidak suka pada suatu yang remeh, selesa dengan dirinya sendiri dan sentiasa berusaha untuk membuatkan orang yang disayangi rasa selesa serta dihargai.

* Waau bagaimanapun, tidak semua lelaki berusia daripada pasangan adalah yang terbaik dan bersifat dewasa. Masih ramai lelaki muda yang turut memiliki pemikiran dewasa dan matang. Hal ini bergantung pada corak pemikiran serta pengaruh persekitaran terhadap dirinya sendiri.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI