Wanita dan produk kosmetik memang tak dapat dipisahkan. Nak-nak kalau masuk bab solekan, korang memang pakar. Cakap saja jenama produk apa, boleh dikatakan hampir kesemua pun korang dah cuba. Paling best kalau bercerita pasal Sephora , korang confirm excited.

Sephora boleh dikatakan masih kekal mendominasi pasaran Malaysia kerana berjaya menawarkan produk berkualiti dengan harga terbaik untuk hampir semua jenis barangan kosmetik, produk penjagaan diri dan kesihatan. Dan disebabkan itu, admin nak kongsikan 9 produk eksklusif yang hanya terdapat di Sephora dan tengah onz sekarang!

  1. NUDESTIX

Buat yang sukakan mekap yang tidak terlalu sarat tu, min suggest korang guna Nudestix ni untuk mekap yang nampak natural. Sebelum keluar, sapukan rata pada wajah untuk menggantikan foundation. Tak adalah pasangan korang complain lambat bersiap.

2. Baba Bomb Tarte Skincare

Moisturizer atau pelembab sangat diperlukan bagi kulit wajah. Tak kisah, apa pun jenis kulit Anda. Walau kulit berminyak, normal, sensitif, dan kulit kering, pelembab akan membuatkan kulit korang dehydrated. Kulit kita pun ada air jugak. Kalau cukup air, kulit rasa well hydrated. Kalau kurang air, jadi dehydrated. Rasa tegang semacam je. Nampak merekah dan tak gebu.

3. Maskara Damn Girl!,TOO FACED 

Maskara ni ternyata berkesan untuk melebatkan sekaligus melentikkan bulu mata anda yang tak berapa nak ada tu. Dengan syarat, anda perlu menyikat berus maskara itu beberapa kali pada bulu mata sehingga terlihat hasilnya. Kalau sapu sekali je memang tak akan menjadi.

4. Setting Powder, Cover FX 

IKLAN

Salah satu produk wajib ada makeup artist agar makeup tahan lama adalah setting powder. Bedak ini biasanya digunakan untuk menyerap lebihan minyak. Bedak ini juga dikenali kerana boleh menghaluskan tekstur kulit dan memastikan foundation atau concealer anda tidak cepat luntur.

5. Pink Clay, Sand & Sky

Pink Clay ni ala-ala scrub yang boleh digunakan untuk menanggalkan kulit mati dan boleh melembutkan kulit setelah beberapa kali menggunakannya.

6. Ultra Glow Serum, Sephora

IKLAN

Manfaat serum wajah ni sebenarnya melembapkan kulit wajah. Seperti yang kita semua tahu, serum untuk wajah ini memiliki kandungan antioksidan yang dapat mengembalikan kelembapan kulit. So, apa tunggu lagi!

7. Glow Gloss, Becca

Ni mesti anda tahu kegunaanya kan? Glow Gloss ni untuk mendapatkan hasil bibir yang berkilau dan mungkin ada dari kita lebih gemar menggunakan lip gloss ini berbanding lipstick biasa.

8. Skrub Kopi , Frank Body

IKLAN

Kebiasaanya scrub badan di lakukan di spa-spa sahaja untuk mereka yang berduit. Untuk orang biasa jarang sekali dapat melakukan scrub badan di spa. Ini kerana kos untuk melakukan scrub badan di spa agak mahal. So apa kata,sebelum kahwin ni anda manjakan diri dengan express-o coffee scrub. Bila lagi nak rasa badan lembut dan cantikkan. Nanti bakal suami tengok mesti tergoda.

9. Shimmering, Becca

Setelah selesai mekap, lengkapi dengan shimmering powder yang menjadi sentuhan akhir untuk mekap anda. Biasanya  shimmering menjadikan mekap wajah nampak lebih  bercahaya dan natural dengan efek kilau yang mewah.

 

 

Kredit gambar : Sephora