Cuba anda bandingkan foto perkahwinan generasi orang tua anda dengan generasi masa kini? Jelas terlihat perbezaannya. Tidak hanya dari fotonya yang sudah usang, malahan ciri-ciri seperti busana, dekorasi hingga mekap jauh berbeza dengan masa kini.

Bersandarkan pengalaman tersebut, pengantin masa kini ingin menghindarinya. Mereka semua menginginkan foto perkahwinan yang tidak akan terjejas waktu dan tidak kehilangan trend meskipun perkahwinan sudah lama berlalu.

Namun untuk merealisasikannya, perlu ada susunan dan pemilihan yang tepat mulai dari busana, warna dekorasi hingga mekap. Agar foto perkahwinan tidak ketinggalan zaman, anda perlu mempersiapkan secara terperinci.

IKLAN

Dekorasi

Tema dekorasi berpengaruh kuat menghasilkan foto yang everlasting. Maka dari itu perlu adanya pemikiran yang matang dalam menentukan tema, pilihlah tema yang evergreen dari semasa ke semasa. Contohnya seperti tema garden flower dengan dekorasi yang dipenuhi bunga-bungan sebagai latar foto yang dihasilkan tidak akan ketinggalan zaman. Sebab setiap masa perkahwinan tidak dapat dipisahkan dengan bunga sebagai pemanis, sehingga apabila foto perkahwinan di background taman bunga menjadi sesuatu yang sudah kebiasaan.

IKLAN

Potongan dan warna busana 

Ada pelbagai jenis busana yang dapat dipilih, namun untuk memperoleh foto yang long lasting anda perlu berhati-hati. Pilih busana yang berpotongan klasik dan simple. Busana tersebut tidak hanya akan memberikan kesan anggun, difoto pun busana yang anda kenakan tidak kehilangan trend. Busana yang klasik selalu memiliki penggemarnya dari setiap masa, sehingga bila pun foto perkahwinan anda dibuka busana yang anda sarungkan sentiasa dilihat berkelas dan everlasting tentunya.

IKLAN

Sama halnya dengan bentuk busana, warnanya pun memiliki masa pasang surut. Tren warna pastel mungkin sedang digemari ketika ini, tetapi di masa yang akan datang trend warna bold mungkin yang lebih diminati. Warna monokrom sudah pasti tidak pernah salah dan menjadi warna yang selalu ada sejak ratusan tahun lalu hingga sekarang. Tetapi kernan warna hitam dianggap warna yang suram dalam acara perkahwinan, warna putih satu-satunya warna pilihan. Jadi warna monokrom sudah pasti menjadi warna yang anda pilih untuk mendapatkan foto yang long lasting.

Mekap

Mekap memiliki trend yang berubah-ubah setiap tahun. Mungkin bagi orang biasa, mekap tidak ada bezanya dari dulu hingga kini, tetapi tidak bagi orang yang mengikuti trend mekap. Sekarang ini mekap yang sedang mengikut trend ialah mekap dengan lipstick dark, eyeshadow terang dan alis yang tebal. Tiga hingga empat tahun nanti, trend mekap tersebut akan berubah dan apabila anda mengikuti trend untuk mekap perkahwinan, hal itu menjadi salah satu kekurangan untuk mendapatkan foto perkahwinan yang timeless. Sebab orang yang melihat foto perkahwinan anda akan mudah meneka dari mekap anda yang sudah ketinggalan zaman. Untuk itu, cubalah memilih mekap yang natural flawless. Jenis mekap ini akan menonjolkan kecantikan anda tanpa berlebihan. Pada foto pun wajah anda akan tetap cantik, malah tidak akan ada orang yang dapat meneka trend mekap bila yang anda gunakan.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI