Screenshot (1665)

Lumrah percintaan, semua perkara seolah-olah mahu berkongsi dengan pasangan. Itu bermakna anda sayang dan cinta kepadanya. Namun, tak semua benda kita boleh menceritakan kepada pasangan kita.

Mungkin anda boleh menceritakan mengenai hal peribadi anda, hobi atau aktiviti harian anda. Dalam pada bercerita anda juga haruslah berwaspada dan tahu batas-batasnya. Apa benda yang anda boleh kongsi atau tidak.

Bahaya, Belum Kahwin Tapi Dah Cerita Semua Pada Pasangan

1. Sopan santun

Semua orang kentut, semua orang didunia ini akan mengalami proses kumbahan. Jadi tak perlu cerita pada pasangan jika kamu mahu kentut atau sesudah kentut. Lelaki sukakan wanita yang sopan dan lemah lembut.

IKLAN

2. Rahsia kawan baik anda

Kawan baik anda memberi sepenuh kepercayaan kepada anda untuk menyimpan rahsia.Jadi rahsia ini tidak perlu dikongsi bersama teman lelaki. Tambahan pula, pasti ada rahsia kamu yang disimpan oleh teman baik kamu kan.kamu pasti berasa tidak selesa jika teman baik kamu menceritakan kepada teman lelakinya bukan?

3. Kata laluan

IKLAN

Fungsi kata laluan atau ‘password’ ini tentulah bersifat rahsia, dan mengapa perlu kamu kongsi bersama teman lelaki. Melainkan memang kamu berkongsi emel bersama. Ini memberi peluang kepadanya untuk melakukan ‘check-up’ kepada kamu. Ini sangat tidak sihat dalam perhubungan, malah mungkin kejutan untuknya juga menjadi hambar kerana si dia boleh baca kandungan emel kamu.

Bahaya, Belum Kahwin Tapi Dah Cerita Semua Pada Pasangan

IKLAN

4. Tak suka keluarga dia

Bukan semua orang tahu bagaimana untuk masuk dalam keluarga baru, walaupun dalam proses mengenali hati ahli keluarganya, sudah pasti bukan satu perkara yang mudah. Jika anda rasa tidak selesa bila bersama ahli keluarganya terutama ibunya, jangan sesekali anda meluahkan rasa tersebut kepada si dia. Lelaki sangat sensitif jika pasangannya meluahkan rasa tidak suka terhadap ibunya.

5. Perasaan tidak yakin

Jika kamu rasa tidak yakin dengan diri kamu, sebaiknya anda sorokkan sedikit kelemahan kamu itu. Memang bagus menunjukkan kelemahan, supaya pasangan boleh menerima kekurangan kamu. Tetapi, jangan setiap hari anda ceritakan keburukkan anda, takut nanti si dia berubah hati pula.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI