Apabila menonton filem-filem Amerika, pasti mata terpersona dengan penampilan kafe gaya Amerika yang menyajikan pelbagai hidangan berupa burger dan milkshakes yang popular di Amerika. Tak perlu pergi sehingga ke Amerika untuk mencuba hidangan ini.

Salah satu cawangan di SoHo. Amerika Syarikat.

Restoran yang telah memenangi beberapa anugerah serta berpangkalan di New York, Black Tap Craft Burgers & Shakes bakal membuka cawangannya tidak lama ialgi. Ia sekaligus bakal menjadi pilihan untuk si penggemar hidangan burger menikmati keenakannya.

Black Tap New York mendapat sentuhan klasik yang elegan dan menawan.

Sunway Resort di Sunway City Kuala Lumpur melalui usahasama dengan Black Tap Craft Burgers & Shakes bakal memberi pengalaman makan tengah hari ala Amerika yang hebat dengan menikmati classic craft burgers dan CrazyShake Milkshakes yang sememangnya terkenal di seluruh dunia. Ia merupakan usahasama pertamanya ke Malaysia menjelang akhir tahun 2022.

IKLAN


Untuk rekod, restoran yang diusahakan oleh pasangan suami isteri, Chris Barish dan Julie Mulligan ini telah mendapat pengiktirafan dari seluruh dunia. Sejak pembukaannya pada tahun 2015, ia telah menerima pelbagai pengiktirafan antaranya termasuklah People’s Choice Award (2015-2017) dan Judges Choice Award (2020 dan 2021), Sehingga kini, Black Tap kini dibuka di beberapa lokasi ikonik sekitar Amerika Syarikat termasuk di The Venetian Resort Las Vegas, Downtown Disney District di Disneyland Resort di Anaheim, CA.


Manakala di peringkat antarabangsa pula, oa telah bertapak di Bahrain, Singapura, Switzerland dan Emiriah Arab Bersatu.
“Kami amat teruja dengan kerjasama ini. Black Tap membawakan inspirasi New York dalam suasana restoran bermula dari elemen mural seni jalanan kepada pop 80-an dan 90-an hip-hop.

IKLAN


Menurut Barish lagi, mereka sudah tidak sabar dan teruja memperkenalkan burger istimewa yang pernah memenangi anugerah seperti Greg Norman agar ia dapat dikongsi oleh rakyat Malaysia yang sememangnya amat menggemari hidangan ala Amerika ini.
Memetik Pengurus Besar Kanan Sunway City Kuala Lumpur Hotels, Alex Castaldi berkata, “Kami berbesar hati dan mengalu-alukan kehadiran Black Tap untuk sama-sama ‘berdiri’ sebaris dengan restoran terkemuka kami di Sunway Resort. Kami percaya, classic craft burgers dan CrazyShake Milkshakes bakal digemari semua lapisan masyarakat.”

IKLAN


Pengumuman Black Tap Malaysia adalah sejajar dengan transformasi ‘once-in-a-generation’ Sunway Resort seterusnya mengukuhkan kedudukannya sebagai destinasi bersepadu terkemuka di Asia. Black Tap Malaysia ini akan terletak bersebelahan dengan jalan utama di aras lobi hotel.


Bila ia dibuka nanti, bolehlah bawa isteri anda menikmati hidangan di sini!