1

Buat bakal pengantin pasti tidak sabar menantikan hari bahagia anda bukan. Ya, sudah tentu ini akan menjadi momen yang paling indah anda dan pasangan tidak akan dapat lupakan. Ia adalah hari meraikan anda dan pasangan. Sudah tentu banyak persediaan telah dilakukan.

Namun, tahukah anda beberapa perkara yang anda perlu hindari semasa tibanya majlis perkahwinan? lebih-lebih lagi buat pengantin perempuan. Kami kongsikan kepada anda antara perkara yang anda perlu hindari. Semoga bermanfaat!

Buat Bakal Pengantin Sila Hindari Perkara Ini Sebelum Majlis!

1. Tidak Membasuh Solekan

Jangan sesekali membiarkan solekan anda di wajah semalaman. Amalan ini akan menyebabkan liang roma tersumbat dan membawa kepada pembentukan sebum, di mana munculnya jerawat.

2. Tidak Menggunakan Pelindung Matahari (SPF)

SPF amat penting kerana dapat membantu melindungi kulit dari sinaran matahari. Selain itu SPF juga baik untuk melambatkan proses penuaan. Terdapat pelbagai pilihan pelembab, BB krim, dan CC krim dijual di pasaran yang sesuai untuk jenis kulit anda. Pastikan anda membuat pilihan yang betul!

IKLAN

3.Tidak Minum Air Secukupnya

Tahukah anda, air memainkan peranan penting untuk mendapatkan kulit yang cantik dan sihat. Pengambilan air yang cukup membantu menghilangkan lingkaran gelap bawah mata.

4. Pemakanan Tidak Sihat

Keadaan kulit mencerminkan pemakanan kita. Jika anda inginkan kulit yang berseri dan sihat, makanan yang diambil juga perlulah berkhasiat. Cara mudah untuk mendapatkan makanan berkhasiat adalah seperti pengambilan buah-buahan dan sayuran segar.

IKLAN

5. Tidak Menggunakan Pelembab Wajah

Jangan sangka kulit berminyak tidak memerlukan pelembab wajah. Tidak kira apa jenis kulit, anda disarankan untuk menggunakan pelembab wajah pada waktu siang dan khususnya sebelum tidur. Amalan ini juga penting untuk mendapatkan kulit yang sihat!

6. Solekan Terlalu Tebal

Solekan tebal akan menyebabkan liang pori tersumbat dan akan menghasilkan jerawat. Anda juga dinasihatkan untuk membeli solekan yang tahan lama kerana dapat membantu mengurangkan kerosakan kulit muka.

IKLAN

 

 

 

 

 

Kredit : kaseh gallery

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI