Lembutkan tangan

Melembapkan tangan dengan losyen. Losyen adalah cara yang paling mudah dan yang paling penting untuk pastikan tangan anda lembut. Di kedai, losyen boleh didapati di berpuluh-puluh aroma dan pilihan untuk memenuhi keperluan peribadi anda.Melembapkan tangan anda setiap kali anda mencuci tangan. Cari losyen yang mengandungi mentega shea, vitamin B, dan retinol. Bahan-bahan ini menjaga kulit anda lembut lebih lama selepas anda telah menggunakan losyen.Minyak mineral dan lanolin bantuan kepada air perangkap dalam kulit. Losyen dengan asid laktik dan urea mempunyai kualiti yang menenangkan, juga. Gliserin dan dimethicone membantu untuk melembapkan, manakala asid hyaluronik boleh membantu mengekalkan kelembapan itu.

Cara Terbaik Untuk Tangan Jadi Semakin Lembut Sewaktu Akad Nikah Nanti

Belai tangan anda dengan minyak semula jadi. Jika anda tidak mahu membeli losyen, anda juga boleh menggunakan minyak semula jadi untuk sapu ke tangan anda, seperti yang anda lakukan losyen biasa. Satu jumlah yang sangat kecil dan ini merupakan satu alternatif yang murah. Semua minyak semula jadi berikut digunakan dalam masakan, tetapi berkhasiat dan sihat untuk kulit, kuku, dan rambut apabila digunakan dengan kerap:

Anda boleh membuat anda sendiri untuk murah di rumah:

IKLAN

Campurkan beberapa sudu gula putih dengan minyak zaitun atau minyak kelapa untuk membentuk pes, dan sapukan ke dalam tangan anda selama dua minit. Bilas dengan air suam, dan ia lebih lembut dari skrub

Cara Terbaik Untuk Tangan Jadi Semakin Lembut Sewaktu Akad Nikah Nanti

IKLAN

Mengambil makanan tambahan. Makanan tambahan membantu meningkatkan kelembapan dan mengurangkan kekasaran pada kulit. Asid lemak terdapat dalam diet yang paling seimbang, tetapi jika anda mempunyai kulit yang sangat kering, makanan tambahan flaxseed, minyak borage, atau malam-primrose mungkin berkesan dalam membantu mengawalnya.

Cara Terbaik Untuk Tangan Jadi Semakin Lembut Sewaktu Akad Nikah Nanti

IKLAN

Elakkan jeli petroleum dan jus lemon.

Ia adalah satu ubat biasa untuk menggunakan Vaselin atau jus lemon ke kulit kering untuk melembutkan, tetapi kedua-dua ini amnya hendaklah dielakkan apabila anda merawat kulit kering, gunakan cara yang lain. Tidak disyorkan oleh komuniti perubatan.

Vaseline sebenarnya bertindak sebagai mengunci kelembapan bukan sebagai pelembap. Walaupun ia adalah berkesan dalam mencegah chaffing dan “mengunci kelembapan di dalam,” ia bukan pelembap, dan tidak akan merawat tangan kering sahaja.

Jangan sekali-kali gunakan jus lemon jika anda akan terdedah kepada cahaya matahari, kerana ia membuatkan kulit anda terdedah kepada pembakaran.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI