pic-pinterest

Semestinya anda sebagai pengantin apabila sudah bersiap cantik, mengharapkan gambar yang dirakam oleh juru foto sungguh mengagumkan. Sebagaimana anda mengharapkan foto yang menarik dari jurufoto anda juga perlu berkerjasama dengan mereka untuk foto yang terbaik. Ikuti tip oleh jurufoto Rfian untuk mendapatkan gambar yang terbaik.

DEPAN PELAMIN GELAP.
Kebiasaannya pelamin terang di bahagian belakang, kiri dan kanan. Depan memang akan gelap. Bila bersanding xnampak pengantin atau tak berapa ceria duduk di pelamin. Kipas jangan lupa nanti pengantin mandi peluh plak.

Pihak pengantin kene alert perkara ni kalau boleh tambah 1 lampu ke arah pengantin (ini bukan pakej yang disediakan oleh pihak andaman/bridal). Mungkin boleh ADD-ON.

Pada fotografer ia kurang bermasalah nak ambil gambar sebab ada speedlite tapi ADALAH LEBIH BAIK keseluruhan pelamin terang terutama bahagian depan pengantin. Cahaya yang terang membantu fotografer bagi mendapatkan gambar yang lebih menyerlah.

IKLAN

Tetamu nak snap gambar/selfie pun senang.. Terang dan cantik, kalau tak puas la nak adjust setting kat fon, pastu ambil masa lama nak snap 1 gambar sampai terganggu pulak fotografer yang bertugas. Boleh je ambil gambar guna smart phone cuma jangan sampai mengganggu tugas fotografer yang dibayar… Tu je.

PENTING untuk difikirkan:
1. Kedudukan pengapit.
2. Group Photo perlukan ruang yang selesa
3. Bunga rampai dan air mawar
4. Pemberian bunga telur

IKLAN

* Kepada pengantin selagi majlis belum tamat selagi tu la korang kene control mood, senyum dan muka mesti manis sampailah outdoor fotografi selesai walaupun penat atau banyak masalah. Enjoy your wedding day.

Sebahagian perkongsian dari saya.
Kalau setuju boleh la SHARE
Terima kasih kerana membaca

IKLAN

Sumber: https://www.facebook.com/rfianfoto/posts/10210866175504472

Idea menarik untuk membuat pelamin dari bahan-bahan terpakai. Sungguh unik..

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI