Niat mahu menguruskan badan tentunya ada pada setiap individu. Cuma kecekalan hati itu sukar untuk ditelah sama ada anda seorang yang cekal hati atau cepat berputus asa. Anda yang baru belajar berdiet bolehlah cuba tip yang dikongsikan oleh MissZ A-FLO. Moga-moga ada perubahan pada diri anda. Bakal pengantin juga boleh praktikkan.

………………………………………………………………………………………………………

Hai uollsss…hari ni tergerak hati sis mo share cara sis turunkan berat,yang xmo baca just scroll up yerr…bagi yg ingin menurunkan Kg blh try mana tau ngam dgn sis sekalian kan… sis ni x juga la berat sgt tp bila putar roda utk sukat BMI tu satu tgga lg utk menuju ke pre obese… …sudah la pindik..

Ok First of all…sis x consume mana2 produk utk cepat slim ka apa,dulu mo try juga sebab berbulan2 try diet x turun2 juga berat badan but bila depan mata n telinga dgr sendiri sebab pesakit yg dtg ke hosp menghidap penyakit buah pinggang di awal 20 series sebab consume byk pil itu ini sis jd takut….. Jd sis amalkan semua ni saja..jom follow the story…

IKLAN

1.Dalam first month utk diet sis jauhi diri drpd makanan berminyak,fast food,lebih sodium dan berlemak…sis mkn nasi putih juga tp dlm kuantiti sedikit,hanya segenggam tangan sis sendiri..paling penting sukatan suku suku separuh ya..part paling banyak bahagian sayur-sayuran dan buah-buahan..sebelum ni sis sudah cuba IF Diet,clean diet keto diet dan macam-macam diet tapi mungkin tak sesuai dengan sis…sedih ,berat tak juga turun…

pic-pinterest

2.Second yang paling sis jauhi juga minuman yg tinggi gula…exp minuman 3 in 1,minuman berkarbonat,minuman dlm tin..sedap mamang sedap tapi cuba tengok kuantiti gula dalam label produk minuman itu…yapss itu yang cepat menaikkan berat……sis amalkan minum teh hijau suam add on 1 spoon apple cider vinegar…agak tidak sedap rasa dia tapi sangat bagus sebab kandungan minuman ni semula jadi(bagi yang ada gastrik teruk tidak disyorkan sangat yerr)..boleh baca apa khasiat dua benda di google sebab sis selalu google dulu sebelum cuba sesuatu benda baru..jangan lupa minum banyak air putih juga…most important..

IKLAN

3.Untuk yang tak mahu makan nasi sis cadangkan ambil roti wholegrain …add on peanutbutter atau jadikan sandwich yang sihat…sis memang tahan lapar bila makan roti wholegrain ni…baik dimkn pada waktu sarapan…selain tu sis jauhkan diri juga daripada makanan yang tinggi gula macam kuih muih dan kek..boleh makan tapi kuantiti yang sedikit…

IKLAN

4.Part yang agak penting juga selain makanan dan minuman adalah work out..ok terus terang sis tak ada masa untuk ke gym atau jogging sebab sis kerja shift duty,apa sis buat untuk work out adalah dengan buat abs work out sendiri di rumah..sis banyak share di wall fb sis (Mdm Joe’s)utk abs work out… Sekali sekala bila shift duty ngam,sis akan join zumba fitness,ni part paling syok sebab sekali fitness boleh bakar 400-500 kalori…hah…

Sekian sharing sis untuk turunkan berat badan…sis amalkan semua ni dalam masa dua bulan…kalau ikut dengan konsisten confirm boleh…orang kata cantik dalam cantik luaran…beauty is pain…