Tip Mempercepatkan Jodoh Dengan Segera

 

1. Memperluaskan pergaulan
– Kebanyakkan orang yang lambat jodohnya hanya memiliki pergaulan dan kehidupan yang sangat terhad. Hanya bergaul dengan kawan – kawan yang terlalu sedikit. Jadi apabila kita memperluaskn pergaulan, kita akan kenal ramai orang dan mungkin kita akan kenal seseorang yang serasi dengan kita.

2. Jangan terlalu memilih yang sempurna
– Andai kita terlalu memilih yang sempurna sudah pasti kita tidak akan bertemu jodoh kita sampai bila-bila kerana manusia tiada yang sempurna. Jadi pilihlah pasangan yang serasi dengan kita. Kerana pasangan kita adalah cerminan diri kita.

3. Minta tolong pada keluarga, saudara mara atau sahabat
– Jangan malu untuk meminta pertolongan dari keluarga, saudara mara atau kenalan untuk carikan jodoh untuk kita. Nyatakan hasrat kita untuk bernikah. InsyaAllah mereka akan bantu kita.

Hilangkan Risau Andai Belum Jumpa Jodoh, Ini Tip Untuk Anda Yang Tak Jemu Berusaha!

IKLAN

4. Berani bertindak
– Jangan terlalu malu atau segan untuk memulakan percakapan atau ingin menegur seseorang yang ingin kita kenali dengan lebih rapat.

Hilangkan Risau Andai Belum Jumpa Jodoh, Ini Tip Untuk Anda Yang Tak Jemu Berusaha!

5. Perbetulkan diri
– Andai dulu selalu tertinggal atau lambat solatnya, maka kita boleh perbetulkan. Nak dapatkan jodoh yang baik, kita perlu berusaha jadi baik terlebih dahulu.

IKLAN

6. Rajin bersedekah
– Amalan sedekah secara istiqamah kadang antara punca tertariknya rezeki kepada kita, punya penyembuhan penyakit dan punca dijauhkan dari bala bencana. Selain itu, sedekah dengan ikhlas juga dapat membantu mempercepatkan jodoh.

7. Bertaubat dan berdoa
– Bersihkan diri dengan bertaubat kepada Allah dan berdoa bersungguh-sungguh dipermudahkan dan dipercepatkan jodoh. Digalakkan berdoa di waktu – waktu mustajab berdoa seperti berdoa ketika selepas solat fardhu, berdoa di tengah malam selepas bertahajud dan sebagainya.

IKLAN

Moga, tips-tips yang diberikan dapat membantu anda disamping dapat bertemu dengan jodoh anda dengan segera. Aamiin

Kredit foto: TANGKAP PICTURES

 

***JOM SERTAI CHANEL TELEGRAM PESONA PENGANTIN DAN DAPATKAN LEBIH BANYAK INFO BERSAMA KAMI. KLIK SAHAJA DI SINI.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI