Selain baju pengantin dan mekap, dandanan rambut juga memainkan peranan yang penting dalam memastikan penampilan ratu sehari cantik dan menawan. Usah biarkan rambut anda kelihatan seperti tidak terurus dan ini boleh menjejaskan penampilan anda di hari bahagia.

Oleh itu, penting untuk anda memilih dandanan yang sesuai digayakan di majlis perkahwinan itu nanti. Dandanan yang tepat dan sempurna boleh membuatkan anda tampil dengan lebih yakin dan anggun.

Jom kita lihat 6 idea dan inspirasi yang boleh dicedok untuk hari perkahwinan yang cukup gorgeous!

Dandanan low bun dengan sedikit longgar ini cukup sesuai digayakan di majlis resepsi. Tampak lebih moden dan santai, malah gaya dandanan seperti ini tentunya menjadi pilihan sempurna buat ratu sehari.

IKLAN

Alunan memukau dengan gaya lepas yang cukup bersahaja. Tampil lebih glamor dan moden dengan penataan aksesori yang minimalis.

IKLAN

Gaya ratu sehari terlihat lebih kemas dan sempurna saat mengenakan dandanan high bun ini. Ternyata dandanan moden seperti ini bakal membuatkan penampilan anda tampak lebih tinggi.

Tampil lebih bersahaja dan anggun dengan gaya low bun ini. Alunan cinta hasil dandanan ini memberikan sisi lembut dan cukup feminin. Sesuai buat ratu sehari yang inginkan gaya ringkas.

IKLAN

Gaya low bun memberi kesan yang lebih romantis buat ratu sehari. Alunan gemeresik dandanan disisir rapi dengan sulaman kuntuman bunga orkid berwarna ungu lembut.

Cukup mempesonakan penampilan si ratu sehari dengan gaya braided ini. Sulaman gaya rambut ini tampak kemas dengan sanggul di bahagian bawah yang menghasilkan sisi feminin yang tiada tara.