Setiap pasangan yang menjalinkan hubungan cinta past mahukan hubungan yang dibina kekal bahjagia hingga ke jinjang pelamin. Lumrah bagi setiap pasangan mengalami masalah dalam perhubungan namun ia perlu dikawal dan diselesaikan dengan sebaiknya agar hubungan cinta terus bertahan lama.

Namun, ada sebab-sebab tertentu yang menyebabkan hubungan cinta berantarakan dan tidak menemui jalan penyelesaian. Elakkan daripada melakukan perkara-perkara ini bagi menjamin hubungan anda agar lebih bahagia dan harmoni.

Jika anda lakukan sembilan perkara ini, pastinya hubungan cinta anda dan pasangan tak akan kekal bahagia.

1. MENIPU

Jika Mahu Hubungan Cinta Terus Bertahan & Kekal Bahagia, Elak Lakukan 9 Perkara Ini!

Menipu adalah “pembunuh” utama dalam sesebuah perhubungan. Ia umpama ledakan gunung berapi yang meletus hebat. Ada yang menipu untuk “menyelamatkan” sesebuah perhubungan atas alasan tidak mahu hati pasangan terluka. Anda perlu tahu ada sesetengah orang tidak dapat menerima bahawa hati mereka telah dipermainkan.

2. TERLALU MEMIKIRKAN ASPEK PERKAHWINAN

Perhubungan yang sihat biasanya berlangsung dalam suasana yang sangat harmonis. Ia perlu diisi dengan kasih sayang dan sikap saling memahami. Apabila semua ini ada, baharulah perhubungan boleh sampai ke peringkat serius. Ada sesetengah orang, baharu sahaja berkenalan tapi sudah mengharapkan hubungan tersebut akan berakhir dengan sebuah perkahwinan kerana takut jika perhubungan yang dijalinkan hanya sia-sia sahaja. Inilah satu satu punca perhubungan tidak akan kekal lama.

IKLAN

3. BERBEZA PENDAPAT

Jika Mahu Hubungan Cinta Terus Bertahan & Kekal Bahagia, Elak Lakukan 9 Perkara Ini!

Dalam menjalinkan sesebuah perhubungan, perbezaan pendapat memang sering terjadi. Kita mempunyai idea yang berbeza dengan pasangan dan hal-hal inilah yang membuatkan pasangan sering berbalah. Ada yang mempunyai cita-cita tetapi tidak dapat ditunaikan hanya kerana pasangan tidak mengizinkan. Itu adalah antara perkara yang boleh membantutkan ikatan sesebuah perhubungan.

4. MENGUNGKIT HAL YANG LALU

Menjadi kepantangan bagi sesetengah orang sekiranya mengungkit hal-hal yang lepas. Apatah lagi jika mengungkit berkaitan kekasih lama. Belajarlah dari kesilapan, jangan mengungkit kisah lalu kalau anda sayangkan perhubungan dengan pasangan.

IKLAN

5. STATUS YANG TINGGI

Ada sesetengah pasangan sangat gembira dengan perhubungan yang dijalinkan. Mereka sangat bahagia namun ada sesetengahnya begitu mementingkan status diri. Mereka memilih pasangan yang dirasakan sangat sesuai dengan diri mereka.

6. KAWAN-KAWAN DAN KELUARGA

Jika Mahu Hubungan Cinta Terus Bertahan & Kekal Bahagia, Elak Lakukan 9 Perkara Ini!

Tidak mustahil, kawan-kawan dan keluarga juga boleh membuatkan sebuah perhubungan menjadi tidak stabil. Pengaruh daripada kawan-kawan dan keluarga boleh mempengaruhi keputusan. Jangan salah sangka, orang yang anda sayang pun boleh terlepas dari tangan jika keluarganya tidak menyukai anda.

IKLAN

7. HAL-HAL YANG MENYAKITKAN HATI

Ada perkara yang dibuat oleh pasangan memang menyakitkan hati. Malah sanggup melakukan hal-hal bodoh semata-mata mahu menyakiti hati orang lain. Kalau inilah yang terjadi, hubungan anda pasti tidak akan bertahan lama.

8. HARAPAN DAN KEBEBASAN

Jika Mahu Hubungan Cinta Terus Bertahan & Kekal Bahagia, Elak Lakukan 9 Perkara Ini!

Ada pasangan meletakkan harapan yang sangat tinggi kepada pasangannya malah mereka bergantung sepenuhnya kepada pasangan. Ada lelaki menyukai hal ini tetapi ada juga yang sebaliknya. Di sinilah timbulnya konflik yang mungkin menyebabkan hubungan terputus di tengah jalan. Ada pula lelaki yang inginkan kebebasan tetapi dikongkong. Hal-hal beginilah yang membuatkan perhubungan tersekat.

9. KEHIDUPAN YANG SANGAT MENDESAK

Ada sesetengah orang suka menyusahkan pasangan. Mereka sering memberikan masalah dengan membuat pelbagai perkara hingga menyakiti hati pasangan. Kehidupan yang sangat terdesak ini adakalanya membuatkan perhubungan tidak berlangsung dengan baik.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI