Perpisahan itu adakalanya menyakitkan hati dan kadang sehingga bermain di jiwa. Tetapi kita yang mampu berfikiran waras ini, percayalah ada ketika perpisahan itu ialah jalan terbaik untukmu mendapatkan yang lebih baik kerana kadang-kadang yang baik memang Allah hadirkan tapi bukan untuk kamu pilih, tapi sebagai pengingat bahawa kamu berhak mendapatkan yang lebih baik.

Jangan Sesali Perpisahan, Meski Dia Baik Menurutmu Tapi Belum Tentu Baik Untuk Hidupmu nanti

Jangan sesekali menangisi perpisahan yang telah Allah tuliskan untukmu, meski dia baik menurutmu tapi belum tentu dia akan baik untuk hidupmu nanti.

IKLAN

Sebab, hanya Allah yang tahu apa yang memang baik untukmu nanti, maka bila Allah jauhkan itu ertinya tidak baik untukmu.

IKLAN
IKLAN

Pasrah sajalalah kepada Allah tentang perpisahan yang kamu alami, meski sangat menyakitkan hati percayalah selepas ini akan ada kebaikan yang akan kamu terima.

Berhusnuddzanlah kepada Allah, mungkin inilah jalan agar kamu akan menemui jodohmu yang lebih sempurna suatu saat nanti dan apapun yang berlaku, terimalah dengan lapang dan pasrah dengan keputusan Allah.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI