Sebagai pekerja, pastinya banyak masa anda dihabiskan di pejabat. Malah ada yang menganggap pejabat adalah rumah kedua apabila banyak masa dihabiskan di sini. Apabila masa banyak dihabiskan di pejabat tidak mustahil juga ada yang bermain cinta di pejabat.

Pada mulanya mungkin sekadar berbincang masalah kerja yang kebetulan sama-sama menghadapinya dan kemudian berlanjutan hingga keluar makan tengah hari. Hmm, kalau sudah begini masih menyalahkan cinta? Bagi beberapa orang jatuh cinta dengan rakan kerja memang tidak menyenangkan. Tapi, tahukah anda jika berpasangan dengan rakan kerja juga sama menyenangkannya.

Berikut alasan mengapa memiliki pasangan satu pejabat itu menyenangkan.

IKLAN

· Anda berpeluang mengenali si dia lebih cepat

Seperti yang dijelaskan di atas, sebagai pekerja masa anda banyak dihabiskan di pejabat. Jadi apabila berpasangan dengan teman satu pejabat anda berdua akan lebih memiliki banyak waktu bersama. Sudah pasti anda lebih mudah untuk saling mengenali dan saling memahami.

Selain itu, tidak perlu menunggu lama untuk memendam rasa rindu. Bukankah sering bertemu setiap hari? Sweetkan?

IKLAN

· Waktu Makan Tengah Hari Lebih Menyenangkan

Oleh sebab satu pejabat, maka kemungkinan untuk sering bertemu. Anda berdua berkesempatan untuk makan tengah hari bersama. Tentu menyenangkan, semasa pasangan lain sibuk mengatur waktu untuk makan tengah hari  bersama anda berdua dengan mudah melakukannya.

· Bertemu si dia menjadi mood booster untuk ke pejabat

Di masa kerja yang bertimbun dan rasa hati tidak menyenangkan akan berubah dengan kehadiran dia. Siapa yang tidak suka bertemu dengan pasangannya di pejabat? Anda akan menjadi lebih bersemangat untuk ke pejabat kerana ada si dia yang menunggu.

IKLAN

·Menjadi pembantu setia setiap masa

Ketika anda menghadapi masalah di pejabat,  maka dia dengan mudah membantu anda. Urusan pekerjaan tentu akan lebih mudah anda selesaikan atas pertolongan dari dia. Dia akan membantu anda untuk menenangkan masalah anda ketika ada masalah di pejabat, kerana dia tahu senario pejabat yang sebenarnya.

Inilah 4 perkara yang dapat anda pertimbangkan apabila menjalin hubungan istimewa dengan rakan kerja tidak selalu buruk selama anda berdua dapat bersikap profesional.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI