Majlis paling bermakna hampir tiba. Segala persiapan telah dilakukan, pastinya bakal pengantin tidak sabar untuk meraikan hari bahagia mereka.  Sudah kah anda bersedia? Bagaimana dengan tenaga anda? Sudah kah anda makan? Masih belum? Mengapa? Mesti sebab jaga badan bukan atau tidak selera untuk makan.

Sebenarnya anda tidak perlu begitu. Sebaiknya makan sedikit terlebih dahulu sebelum berlangsungnya majlis anda. Ini kerana ia dapat memberi tenaga kepada anda. Namun, pemakanan sebelum majlis anda juga sangat penting. Ini antara makanan yang sesuai dan memberikan tenaga kepada anda!

Pancake

Nak Bertenaga Masa Majlis Perkahwinan Anda? Cuba Makanan Ini!

Untuk setiap pancake, tuangkan ¼ cawan adunan ke dalam kuali berkarat nonstick dengan minyak zaitun. Biarkan pancake memasak di sisi yang lain sehingga ringan dilihat, kira-kira 1 minit lagi. Teratas dengan pusaran sirap maple atau minyak zaitun. Hidangan 2 hingga 3.

IKLAN

Oats

Nak Bertenaga Masa Majlis Perkahwinan Anda? Cuba Makanan Ini!

Apa sarapan pagi yang sesuai sebelum anda memulakan majlis? Cuba oatmeal kerana ia adalah hidangan yang mudah dan cepat untuk disediakan. Jadi tidaklah memakan masa anda.

IKLAN

Telur rebus

Nak Bertenaga Masa Majlis Perkahwinan Anda? Cuba Makanan Ini!

Telur yang direbus mempunyai sumber protein yang hebat. Mereka tidak dimasak dengan apa-apa lemak tambahan yang boleh mengganggu perut anda atau membuat anda berasa kembung. Kaedah memasaknya juga sangat mudah. Anda juga boleh makan bersama penambah rasa seperti kicap atau lain.

IKLAN

 

 

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI