Idea
  • 294
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    294
    Shares

Masih keliru ataupun tidak mempunyai idea untuk memilih perkara apakah yang ingin dijadikan barang hantaran? Jangan pening ataupun kusut memikirkan ia, kerana disini kami kongsikan senarai panduan barang-barang yang kebiasaannya dijadikan barang hantaran oleh pasangan-pasangan muda di Malaysia. Moga-moga perkongsian admin kali ini bermanfaat bagi anda dan pasangan!

Selalunya jumlah barang hantaran pihak lelaki kepada pihak perempuan adalah kurang 2 dulang dari pihak perempuan kepada pihak lelaki. Pihak perempuan kena bagi lebih kepada pihak lelaki. Contohnya,

3 Berbalas 5
5 Berbalas 7
7 Berbalas 9
9 Berbalas 11
11 Berbalas 13.

Tapi, apa-apa pun biarlah ikut kemampuan masing-masing, kalau tak mampu boleh buat 3 berbalas 5 sahaja. Jangan membazir ok!

  1. COKLAT

Untuk manisan korang boleh bagi coklat. Antara kebiasaanya adalah ferrero rocher, cadbury, toblerone. Ha kalau nak murah korang kirim lah kat sesiapa yang ke Langkawi tu. hihi Coklat kat Langkawi kan murahh taw!

2. KEK

Kek sebagai hadiah hantaran. Pastikan kek yang pasangan korang suka lah ya.

3. BUAH-BUAHAN

Selain coklat & kek sebagai manisan, buah-buahan juga boleh dijadikan barang hantaran.

4. SET MINYAK WANGI

Set minyak wangi ni pihak lelaki boleh beri ke pihak perempuan dan pihak perempuan juga boleh beri ke pihak lelaki.

Yang penting bincang dulu dengan pasangan korang takut nanti ada yang tak suka dengan bau pilihan korang, dah membazir tak pakai nanti. hihi

5. SET MAKE UP

Haa, yang ni sah sah lah hanya pihak lelaki sahaja yang beri ke pihak perempuan kan. Kalau pasangan korang tu suka bersolek, memang elok lah hadiahkan set makeup ni sebagai barang hantaran!

6.SET PENJAGAAN MUKA

Selain set makeup, set minyak wangi, set penjagaan muka juga boleh dijadikan sebagai barang hantaran. Ni lelaki & perempuan boleh bagi.

Tapi ingat , set penjagaan muka juga perlu berbincang dengan pasangan juga, takut pasangan korang kulitnya jenis sensetif , pastikan tak salah beli ya.. takut rosak kulit muka nanti.

7. KASUT

Kasut tak semestinya kasut formal, kalau pasangan korang suka bersukan, korang boleh hadiahkan kasut suka sebagai hantaran.

8. KEMEJA ATAU BAJU

Selalunya pihak perempuan yang hadiahkan kameja untuk lelaki. tapi boleh je nak hadiah baju juga untuk pihak perempuan. Baju malam pertama ke HAHA.

9. JAM TANGAN

Jam tangan ni juga salah satu sentimental value yang korang boleh jadikan sebagai hadiah hantaran.Beli yang mahal sikit dan tahan lama pastinya.

10. TELEKUNG/SEJADAH

Untuk hantaran ke pihak perempuan, lelaki boleh hadiahkan telekung & sejadah. telekung yang femes tuu SIti Khadijah githew,

11. BAG TANGAN

Wuu, ni kalau perempuan yang gila handbag ni tak sah kalau tak dijadikan hadiah hantaran. So, pada lelaki kat luar sana, jangan lupa hadiahkan bag tangan untuk pasangan korang sebagai hantaran ya.

12. GADGET

Hmm, yang ni sis tak kata wajib ya, ikut kemampuan masing-masing. kalau ada budget lebih atau memang nak hadiakan kepada pasangan korang, boleh jadikan sebagai hadiah hantaran. Ni kalau dapat Iphone X nii hmm yabedabeduuu

13. WANG MAS KAHWIN

Yang Wajib ni pastikan ada ya untuk pihak lelaki hadiahkan ke pihak perempuan. Selalunya di framekan atau dilipat-lipat jadikan bunga kalau orang dolu-dolu hehe.

14. BARANG KEMAS

Barang kemas juga boleh hadiahkan ke pihak perempuan. Boleh hadiahkan rantai, gelang atau cincin.

 

 

Jangan Lupa Komen:

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: