Mengikut aliran masa dan serba canggih, kebanyakkan wanita zaman sekara gemarkan bentuk wajah yang tirus dan nampak langsing. Generasi zaman sekarang, kebanyakkannya amat menitikberatkan tentang penjagaan wajah agar sentiasa kelihatan cantik dan menarik. Bagi gadis-gadis yang berada dalam lingkungan 20-an, mereka sangat mengimpikan bentuk wajah yang cengkung berbanding pipi yang bulat atau lebih dikenali sebagai pipi yang tembam.

Perempuan Pipi Tembam Lambat Tua

Mungkin masih ramai yang belum mengetahui akan keistimewaan bagi si pemilik pipi tembam berbanding pipi yang cengkung dan rahang yang tirus. Tahukah anda, memiliki pipi yang tembam boleh memberikan banyak kelebihan kepada si pemiliknya.

Menurut kajian juga, wanita yang memiliki pipi yang tembam juga mempunyai keistimewaannya yang tersendiri yang harus dibanggakan.Berikut merupakan sebab-sebab anda harus memiliki pipi tembam.

1. Kelihatan lebih muda

Memiliki pipi yang tembam juga adalah disebabkan faktor keturunan juga. Bagi ibu bapa yang memiliki pipi tembam, sudah pasti anak-anak mereka memiliki kelebihan tersebut. Cuba anda tatap wajah ibu ayah anda yang mempunyai pipi yang tembam, sudah pasti mereka kelihatan lebih muda dari umur sebenar mereka bukan?

2. Melambatkan penuaan

Mungkin buat masa sekarang, masih ramai yang tidak berminat dengan penampilan pipi yang tembam oleh kerana belum mengetahui akan keistimewaannya. Namun apa yang anda harus ketahui adalah, memiliki pipi yang tembam juga boleh melambatkan penuaan disebabkan pipi yang penuh dan bulat. Malah kesan kedutan juga boleh disembunyikan berbanding yang memiliki pipi yang lebih tirus.

IKLAN

3. Lebih kelihatan feminim

 

Menurut kajian, lelaki sangat gemar akan wanita yang memiliki pipi yang montel ataupun tembam oleh kerana mereka akan nampak lebih comel dan nampak sangat feminim.

IKLAN

Perempuan Pipi Tembam Lambat Tua

4. Mudah didekati

Kebanyakkan wanita yang berpipi tembam adalah sangat mudah didekati oleh semua orang. Itu disebabkan mereka memiliki sifat yang mudah mesra dan ramah dengan sesiapapun. Mereka juga mengikut logik akal. Wanita yang memiliki pipi tembam nampak lebih sopan dan lemah lembut berbanding wanita yang berpipi tirus.

IKLAN

5. Pandai menyembunyikan emosi

Ketika sedang mengalami permasalahan ataupun sedang bersedih, sudah pasti amat mudah bagi mengesan emosi negatif. Namun bagi wanita yang memiliki pipi yang tembam akan membuat wajah anda nampak natural secara semulajadi dan nampak riang setiap masa. Walaupun anda tidak tersenyum, dipenglihatan orang lain anda masih saja nampak comel dan manis sekali.

6. Mudah dikenali

Paling digemari adalah, wanita yang berpipi tembam akan mudah dikenali hanya sekali pandang sahaja. Menurut sains, kita akan mudah mengenali seseorang itu dari karakter ataupun dari bentuk wajah yang nampak babyface. Betul atau tidak?

Percaya atau tidak, wanita yang memiliki pipi yang tembam akan nampak lebih enarik dan comel berbanding wanita yang berwajah tirus. Ini kerana pipi yang tembam boleh membuatkan seseorang nampak sedap mata memandang dan lebih manis dipandang.

SUMBER : bukanaku.com/

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI