Kalau sudah jodoh, tiada masalah pun lelaki muda berkahwin dengan wanita yang lebih berusia dari dirinya.

Kena abaikan mulut orang sebab banyak kelebihan berkahwin dengan wanita lebih berusia yang mungkin anda tak pernah tahu pun.

Lelaki Muda Kahwin Dengan Wanita Berusia

Rezeki Lelaki Muda Kahwin Dengan Wanita Berusia, Ini Kelebihannya!

Contoh terbaik yang boleh kita sentiasa jadikan teladan ialah Rasulullah SAW yang berkahwin dengan Siti Khadijah r.a yang lebih tua daripada baginda.

Ingat ya,umur bukanlah penghalang untuk rasa kebahagian dalam berumah tangga. Nah, ini fakta tentang kelebihan lelaki yang mempunyai pasangan dan berkahwin dengan wanita lebih berusia.

IKLAN

Lebih Naluri Keibuan

Kebanyakan wanita yang lebih berusia mempunyai pemikiran yang lebih dewasa. Jadi naluri keibuan telah wujud dalam dirinya, tak perlu berlakon. Kasih sayang yang muncul dan ditunjuk itu memang dari hati, bukan dibuat-buat.

Rezeki Lelaki Muda Kahwin Dengan Wanita Berusia, Ini Kelebihannya!

Matang Dan Berdikari

Tak cepat melatah dan cakap lepas. Apa lagi bab bawa diri, auto boleh bertindak sendiri tanpa ragu-ragu. Perempuan yang lebih berusia bersifat lebih matang dan bijak dalam mengendali masalah walaupun dalam situasi yang berbeza. Nak ke mana-mana tak berteman pun okay sahaja, ya. Tak ada istilah takut dan tak pandai.

IKLAN

Sangat Yakin Bertindak

Kebanyakan wanita yang lebih tua berbanding lelaki memiliki keyakinan diri yang tinggi. Mungkin sudah biasa memasak, susun perjalanan hariannya dengan cukup teratur.

Contoh kalau uruskan hal anak-anak dia tak perlu ‘hello’ tanya suaminya. Dia sendiri arif dan tahu apa yang dia perlu buat dan didik anaknya.

Rezeki Lelaki Muda Kahwin Dengan Wanita Berusia, Ini Kelebihannya!

IKLAN

Cukup Serius

Tak main-main, kalau cakap A memang akan buat A. Apatah lagi apabila terbuka hati untuk berkahwin, si dia akan fokus masa depan dan lebih memandang serius akan hubungan suci yang bakal terjalin. Semuanya sudah sangat teratur dan mereka juga seorang yang mempunyai pendirian tetap.

Bersikap Terbuka

Tak ada berkias, nak apa-apa dia akan cakap. Tak ada simpan dalam hati. Senang golongan suami nak tunaikan apa yang dia mahu. Maka tiada lah masalah makan hati dalam diam. Senang nak berurusan hal rumah tangga jika ada masalah.

Mereka akan menyampaikan hasrat di hati dengan jelas agar si lelaki mudah memahaminya. Lain orang mungkin lain sikapnya.

Apa pun terpulang kepada diri masing-masing untuk menilai pasangan. Semoga perkongsian ini memberikan manfaat buat anda.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI