ruang laundry

Kalau ada ruang laundry separa terbuka macam ini, mestilah golongan isteri paling suka. Tak serabut dan  cukup tenang nak uruskan bab pakaian setiap hari.

Dengan binaan ruang membasuh separa terbuka ini, banyak memberi keistimewaan pada pemilik. Memudahan kerja-kerja membasuh, ruang membasuh juga nampak lebih kemas dan teratur. Tidaklah semak di dalam rumah.

Lagi pun mesin basuh juga perlu dijaga, jika anda letak di ruang yang terbuka ini akan membuatkan mesin basuh anda cepat rosak.

Ruang Laundry Separa Terbuka, Isteri Lebih Tenang Ada Tempat Macam Ini

Harga mesin basuh bukanlah RM100, RM200. Jadi hargailah mesin basuh anda. Jom tengok gambar yang di kongsikan oleh Siti Amimah di dalam Facebook Kaki Deko Bajet tentang ruang laundry separa terbuka ini, yang boleh dijadikan inspirasi bersama.

Rancang susun atur dalam ruang rumah anda jika ingi kan rumah yang terbaik. Keselesaan amatlah penting untuk anda jika anda inginkan sebuah kediaman yang sempurna.

IKLAN

Ruang Laundry Separa Terbuka, Isteri Lebih Tenang Ada Tempat Macam Ini

Kerja harian tidak perlu membosankan seperti pada masa lepas dengan adanya ruang sempurna seperti bilik laundry atau bilik dobi ini. Rak tempat meletak bekas sabun, pelembut pakaian dan pewangi pakaian semuanya lengkap membuatkan anda akan berasa selesa tatkala berada di ruang ini.

Ruang yang dibina separa terbuka ini akan memberi pengudaraan yang lebih baik dan sempurna untuk anda bila melakukan kerja-kerja mencuci pakaian di sini.

IKLAN

Ruang Laundry Separa Terbuka, Isteri Lebih Tenang Ada Tempat Macam Ini

Bilik laundry merupakan satu ruang yang semakin popular di kalangan pemilik rumah. Sebuah rumah yang ideal sudah tentu memiliki bilik khas untuk kerja mencuci dan melipat baju.

Jika anda tertanya-tanya, di manakah bahagian yang paling sesuai untuk kita letakkan bilik laundry ini, perkara pertama yang perlu anda titik beratkan adalah kemudahan.

IKLAN

Ruang Laundry Separa Terbuka, Isteri Lebih Tenang Ada Tempat Macam Ini

Mudah atau tidak untuk bawa pakaian kotor ke bilik laundry? Serta mudah atau tidak untuk membawa pakaian bersih yang telah dilipat masuk ke almari di dalam bilik?

Ada juga yang meletakkan ruangan ini berdekatan dengan dapur atau bilik air mengikut kesesuaian.

Selain itu, point lain yang perlu kita ambil kisah ialah bunyi mesin basuh yang bising. Perkara ini nampak remeh tapi bila keadaan rumah tidak tenang, kita nak buat kerja pun tak boleh fokus.

Bagi megelakkan bunyi yang terlalu kuat, boleh lapikkan mesin basuh anda dengan alas anti-vibrasi. Perlu juga kita ingat, kadangkala bilik ini boleh ‘banjir’ tanpa disengajakan.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI