Hubungan suami isteri pasti ada pasang surutnya. Selangkah ke alam perkahwinan kehidupan anda akan jauh berbeza dengan bujang dahulu. Banyak tanggungjawab yang perlu dipikul.

Malah, jika sudah berkeluarga, anak-anak adalah keutamaan anda. Komunikasi adalah penting dalam sesebuah hubungan. Jika ada masalah bincang. Jangan pendam. Itu adalah salah satu cara terbaik untuk menyelesaikan masalah.

Sebenarnya senang je nak kekalkan hubungan ni kalau kita juga menjaga hubungan dengan yang maha esa. Mungkin tips ini dapat membantu anda.

Rupanya Ini 10 Persamaan Yang Ada Dalam Diri Suami Isteri Nak Kekal Bahagia Lebih 10 Tahun

1 – Sentiasa meluahkan perasaan. Ada tak puas hati terus luah, begitu juga jika rasa bangga atau gembira pasangan la orang pertama yang akan di cari.

IKLAN

2 – Segera memaafkan dan ikhlas juga. Usah pendam rasa sakit hati lama-lama. Perasaan tu adalah doa. Hari-hari doa sakit hati, maka betul Allah bagi sakit hati.

3 – Selalu berkompromi. Suami bukan raja yang kena ikut semua perintah, dan isteri bukan pemaisuri yang nak di layan setiap masa.

4 – Pasangan yang baik ialah pasangan yang selalu beri semangat, sokongan dan dorongan walau apa pun situasi.

IKLAN

5 – Terus mempercayai di kala orang lain tidak. Itulah pasangan sejati.

6 – Komunikasi sentiasa di jaga. Salah faham tetap tak dapat dielakkan tapi jangan sesekali guna bahasa kesat dengan pasangan.

7 – Sentiasa rindu merindui. Hari-hari jumpa pun sentiasa rindu. Nak ke mana-mana tak pernah seorang diri, sentiasa bersama.

IKLAN

8 – Tiada manusia yang sempurna sejak lahir. Mesti berani akui kelemahan dan berusaha untuk jadi sempurna.

9 – Lebih menerima keadaan walaupun tak ikut kehendak hati sendiri dan bukan sentiasa nak membetulkan.

10 – Pasangan bahagia tidak pernah mengharapkan apa-apa, sebaliknya dia sendiri yang memberi harapan.

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI