Aprena Manrose

Setiap pasangan akan fikir soal zuriat lepas kahwin, ini termasuklah pelakon, Aprena Manrose dan suami, Mohd. Afiq Hazman yang menyatakan sudah reda dengan takdir hidupnya.

Bukan langsung tidak ikhtiar, jadi mereka memilih untuk menerima apa jua hasilnya selepas mencuba untuk mendapatkan cahaya mata.

Aprena Manrose Reda Dengan Ketentuan Allah

Soal Zuriat Lepas Kahwin, Aprena Manrose Reda Dengan Ketentuan Allah

Menerusi portal Kosmo!, Aprena atau nama lengkapnya Wan Syahera Putri Aprena Wan Syahman, 31, berkata, bukan bermaksud mereka berputus asa, sebaliknya hanya yakin dengan ketentuan Allah.

“Kalau bercakap soal zuriat ni, saya buat Persenyawaan In Vitro (IVF) kira-kira dua tahun lalu dan berehat hampir setahun daripada dunia lakonan kerana proses rawatan itu memerlukan saya tidak terlalu lasak.

IKLAN

“Selepas buat pemeriksaan, doktor sahkan rawatan IVF tidak berjaya dan ketika itu, saya dan suami sangat kecewa.

“Kemudian kami lebih kepada reda dan pasrah, tiada zuriat pun tak mengapa. Bukanlah putus asa, tapi, mungkin Allah nak berikan anak di akhirat sana,” katanya.

Akan Terus Usaha Selagi Ada Peluang

Soal Zuriat Lepas Kahwin, Aprena Manrose Reda Dengan Ketentuan Allah

IKLAN

Meletakkan keyakinan 100 peratus kepada ketentuan Ilahi , Aprena memberitahu, dia dan suami akan terus berusaha mendapatkan cahaya mata secara semula jadi sementera jadual kerjanya tidak terlalu padat.

“Saya yakin Allah berikan ikut apa yang kita mahukan juga. Sebelum ini, sejujurnya, memang tiada cuti.

IKLAN

“Selepas bertudung, saya ada keinginan untuk lebih santai sebab mungkin bila terlalu sibuk menyebabkan sukar hamil, ditambah hormon tak betul.

Soal Zuriat Lepas Kahwin, Aprena Manrose Reda Dengan Ketentuan Allah

“Jadi, bila dah ada masa sekarang, insya-Allah, kalau semua cara rawatan tak menjadi, kita boleh cuba cara alami. Kita tak tahu, tapi Allah tahu bila masa yang sesuai,” ujarnya tersenyum.

Untuk rekod, Aprena dan suaminya mendirikan rumah tangga pada 2016.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI