Dalam setiap urusan kita, kebergantungan pada Allah adalah kunci utama selepas cuba berusaha dan melakukan apa yang sepatutnya. Itu sebab orang selalu kata doa, usaha dan tawakal perlu seiring. Kalau setakat berdoa tetapi tiada usaha yang pernah kita lakukan tak akan boleh direalisasikan impian itu.

Melalui apa yang dkongsikan dalam Facebook Tazkirah Ustaz Ebit Lew, sepotong ayat ini jika diamalkan dalam keadaan yang kita rasa agak sukar terutama bagi wanita bakal melahirkan anak, ini salah satu amalan terbaik.

Ayat 1 surah Al-Fath ini banyak kelebihannya dan jika diamalkannya serta yakin pada Alllah, setiap apa yang kita rasa susah bakal dipermudahkan dengan kehendak-Nya.

IKLAN

Suami Amalkan Ayat “Inna Fatahna Laka Fathan Mubina” Untuk Isteri Dalam Bilik Bersalin
.

IKLAN

Suami Jangan Lupa Baca Inna Fatahna Laka Fathan Mubina


Ayat ni elok diamalkan terutama masa kita kita nak buka sesuatu yang susah. Contohnya nak buka tutup botol yang sangat ketat ke atau ketika terkunci pintu rumah tapi kunci tertinggal di dalam ke.. baca la ayat ni.

Untuk ibu-ibu yang bakal bersalin, elok dibaca sebagai ayat selusuh oleh para suami. Baca pada air lepas tu bagi isteri minum semasa dalam labour room tu. Insya Allah.. Allah permudahkan. Tapi dengan syarat kena yakin dengan Allah.

IKLAN

Elok juga dibaca untuk lembutkan hati seseorang. Amalkan selalu. Doa agar hati si polan yang kita hajatkan tu dapat dilembutkan hati. Ha..ape tunggu lagi. Jomlah terus beramal dengan ayat-ayat al-Quran. Usaha, doa, tawakal.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI