Boleh dikatakan hampir semua wanita yang menyukainya malah mereka lebih mengemarinya dari kepala hinggalah kaki. Emas boleh menimbulkan satu ‘aura’ yang mempesona setiap kali si memakai mengenakan emas tersebut pada tubuh mereka. Bukan sahaja nilai yang tinggi malah reka bentuk juga memainkan peranan penting buat si pemakai. Oleh itu, setiap orang perlu mengenai reka bentuk emas dengan lebih dekat supaya nanti bila si isteri minta hadiah, ikut citarasa mereka selain mampu dijadikan sebagai simpanan untuk hari mendatang. Ingat, suami yang bijak adalah suami yang menghadiahkan isterinya emas!

Ini kami kongsikan 30 jenis emas yang patut para suami tahu

Sebagai pembeli, korang kena tahu reka bentuk gelang emas atau rantai tangan yang menjadi bualan para wanita di luar sana. Membeli emas bukan semestinya dalam kuantiti yang banyak dan tinggi nilainya. Tetapi emas boleh dibeli secara konsisten dalam kuantiti yang sedikit-sedikit.

IKLAN

Suami Bijak Akan Belikan Isterinya Emas. Ini 30 Jenis Emas Patut Suami Kenal

Suami Bijak Akan Belikan Isterinya Emas. Ini 30 Jenis Emas Patut Suami Kenal

Suami Bijak Akan Belikan Isterinya Emas. Ini 30 Jenis Emas Patut Suami Kenal

Suami Bijak Akan Belikan Isterinya Emas. Ini 30 Jenis Emas Patut Suami Kenal

Suami Bijak Akan Belikan Isterinya Emas. Ini 30 Jenis Emas Patut Suami Kenal

IKLAN

1. Emas sebagai aset.
Untuk generasi muda yang baru bekerja, mengumpul aset adalah satu perkara yang wajib. Seringkali orang berkata aset adalah hartanah dan rumah tetapi terlupa bahawa emas dan perak juga adalah aset. Untuk mengumpul hartanah dan rumah, kos yang diperlukan sangat besar dan kebiasaan nya generasi muda tidak mampu. Tambahan dengan tangga gaji yang masih kecil. Oleh itu, apa yang generasi muda ini boleh buat ialah dengan mengumpul emas dan perak sebagai aset. Emas dan perak merupakan aset mampu milik kerana modal untuk membeli emas adalah semurah RM191 untuk goldbar 1gm.

IKLAN

2. Emas mencegah kita boros. Emas memaksa kita menyimpan.
Menyimpan emas dapat mengelakkan kita daripada boros. Selain itu, dengan membeli emas juga ia secara tidak langsung memaksa kita menyimpan. Kenapa saya cakap begitu kerana ramai diantara kita termasuk saya pantang nampak ada duit dalam bank. Tambah-tambah yang mempunyai kad atm. Nampak sahaja duit masih berbaki di bank, habis kita keluarkan sehingga kalau boleh sampai angka 0. Sedar-sedar hujung bulan, duit habis, tapi ke mana kita belanja kita tak perasan. Niat untuk menyimpan akhirnya terbantut. Tetapi apabila kita membeli emas, kita dah tolak ke tepi dahulu duit yang hendak kita simpan dan tukar kepada emas. Jadi nak tak nak kita dah menyimpan. Secara tidak sedar. Ajaib bukan?

3. Emas menarik rezeki.
Emas yang disimpan dapat menarik rezeki berganda buat yang menyimpan. Emas dalam diam sebenarnya akan bertambah nilainya. Dan ini secara tidak langsung, menjadi penyimpan nilai yang baik serta mengelak daripada simpanan kita terhakis dek inflasi. Untung bukan?. Kalau simpan dalam bentuk tunai, tunai tersebut akan dirompak secara diam-diam kerana inflasi. Berbeza dengan simpanan emas, emas itu sendiri menjadi penyimpan nilai. Tambahan lagi, emas juga mampu menarik rezeki buat mereka yang berwawasan jauh dengan menceburkan diri dalam bidang perniagaan emas secara sambilan. Secara sambilan kita boleh berkongsi dan bercerita dengan teman, saudara dan keluarga akan kelebihan simpanan emas. Sekiranya, ada teman, saudara dan keluarga yang membeli emas, sudah tentu komisen sekian-kian kita boleh dapat. Sudah pasti kita dapat menambah sedikit pendapatan bulanan.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI