Setiap Perkahwinan sure nak kan zuriat utk jadi pelengkap dlm sebuah keluarga. Btol tak ? Tapi tak semua org dikurniakan rezeki yg sama cepat .

Ini ada sedikit perkongsian buat mereka yg sedang ikhtiar untuk hamil.

Suami Isteri Yang Masih Belum Dapat Zuriat, Mungkin Amalan Ini Yang Anda Perlu Lakukan

LANGKAH PERTAMA

Yang Perlu di amalkan sebaik sahaja Solat Subuh, suami atau isteri , atau kedua duanya sekali. Baca Bismillah 1 kali (dengan penuh penghayatan) Kemudian selawat kepada Nabi Muhammad SAW 3 kali..

Kemudian sujud dan baca kalimah syahadah 101 kali Dalam sujud tersebut mohonlah kepada Allah apa yang kita hajatkan ( Umpamanya : Ya Allah, kurniakanlah kepada hamba mu zuriat atau anak yang soleh yang Engkau berkati di dunia dan akhirat)

Kemudian tutup doa tersebut dengan membaca selawat 3 kali

IKLAN

Amalkanlah cara ini baik suami ataupun isteri selama 15 hari atau teruskan jika masih belum berhasil dan jangan merasa putus asa. Sebab Allah tidak suka terhadap orang yang suka berputus asa.

LANGKAH KEDUA 

Sebelum melakukan JIMAK , suami zikir “Ya Mutakkabbir” (Allah Yang Maha Memiliki Keagungan) sebanyak 11 kali.

Isteri hendaklah membaca “Ya Awwal” (Yang Tiada Permulaan Adanya) 333 kali setiap hari. Isteri hendaklah membaca setiap hari “Ya Zaljalaali Wal Ikram” 11 kali kemudian tiup di dalam air dan air tersebut diminum.

IKLAN

Suami isteri hendaklah membaca surah Yusuf/ surah Maryam setiap hari Amalkanlah dengan penuh harap agar dimakbulkan oleh Allah SWT akan zuriat yang baik dan mendapat rahmat darpada-Nya –

Letakkan pengharapan yg paling tinggi semoga apa yg awak minta dan hajati mendapat perhatian dari Allah, insya-Allah

Semoga sedikit sebanyak perkongsian ini dapat memberi manfaat buat anda semua yer dan jangan lupa ikhtiarkan juga Makanan Sunnah No. 1 Terbaik. Insya-Allah.

IKLAN

 

 

 

 

 

Sumber :Pusat Rawatan As-Syifa An-Nur

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI