Bersanding bermaksud duduk bersebelah-sebelahan di satu tempat yang istimewa di antara dan pasangan. Ia dianggap sebagai kemuncak majlis perkahwinan dalam adat resam kahwin melayu. Bersanding adalah acara terpenting dan sekali seumur hidup bagi sepasang pengantin. Majlis perkahwinan tidak dikira lengkap jika kedua-dua mempelai tidak disandingkan di atas pelaminyang dianggap sangat indah. Di atas pelamin itu ada kerusi yang dihias cantik.

Zaman sekarang ini pelamin di hiasi dengan pelbagai warna dan tema mengikut cita rasa bakal pengantin sendiri. Buat anda yang bakal berkahwin dalam masa yang terdekat, ini adalah antara cadangan atau inspirasi yang anda boleh cuba untuk majlis perkahwinan anda !

gorgeous!!!
Foto : hafizudinhamdan

 

PELAMIN DEWAN 2018
Foto : pinkbubblegum

 

IKLAN
PELAMIN DEWAN / Pastel & Modern HALL DAIS By Stazurin Weddings & Events Booking Whatsapp 0176704262 #weddings #wedding #weddingideas #weddingdecorations #bridetobe #bride #weddinginspiration #weddingcenterpieces #handbouquet #weddingphotography #weddingphoto #engagementphoto #weddingispiraton #weddingdress #gown #weddinggown #solemnization #pelamin #pelaminnikah #pelamindewan #pelaminrumah #pelaminkhemah #buaianberendoi #buaiancukurjambul #minipelamin #pelamintunang #pelaminmini #bajusongket
Foto : stazurinwedding

 

Gorgeous Pelamin/Dais by Wedding Planner Reka Teemor. Credit : Fb Rizal Hakimm
Foto : FB Rizal hakim

Wow, pelamin anda tidak semestinya harus sama dengan warna baju anda. Cuba bermain sedikit dengan gabungan warna agar ia lebih menarik.

Foto : stazurinwedding

 

IKLAN

pelamin by Flair Design

 

IKLAN

Rona warna yang lembut akan membuatkan anda kelihatan begitu manis dan tenang.

Tropical Luxe: Backdrop
Foto : themodestbride

 

Pernikahan Adat Betawi dan Jawa di Soehanna Hall - owlsome (92 of 190)
Foto : thebridedept

 

Foto : IG fikrifayi