Zaman ini kita tak boleh cari menantu atau calon suami yang kerja tetap lagi. Zaman kerja goverment, jadi menantu kesayangan dah berlalu. Berilah peluang kepada lelaki yang kerja kecil tetapi impian dan azamnya besar.

Anda kena kagum dengan dua contoh ini, mereka tak bergantung dengan satu sumber pendapatan sahaja. Suami yang baik berusaha ingin selesakan keluarga mereka, biarlah mereka letih dan lakukan pelbagai kerja demi keluarga tercinta.

Zaman Ni Tak Boleh Cari Menantu Atau Calon Suami Yang Kerja Tetap Lagi, Cukup Yang Dah Ada Kerja

Jadi isteri, hargai suami begini. Jangan terlalu banyak meminta minta. Suami baik tak akan kata tidak boleh pada apa yang isteri suka. Mereka akan berusaha sampai dapat punya.

Sesekali lihatlah bil barang dapur setiap bulan, bil air dan elektrik yang suami bayarkan. Itu sahaja cukup menginsafkan. Bantu suami suami ini dengan buat belanja pendapatan.

1. Tulis dan catatkan setiap duit yang dapat dan belanjakan.

IKLAN

2. Minta suami buka akaun asing duit kerja sampingan mereka. Jangan campur akaun gaji pendapatan.

3. Belajar jangan guna duit pendapatan sampingan ini. Simpanlah untuk beli harta bukan liabiliti.

4. Beli takaful kemalangan di Pos Malaysia tak silap saya serendah RM80 setahun bayar ada perlindungan RM50,000 jika mereka ditimpa bencana kemalangan.

5. Peluk dan doakan mereka setiap kali keluar kerja. Nyawa mereka digadaikan demi keluarga tercinta.

IKLAN

Berilah mereka bekal untuk dibawa dengan penuh rasa cinta. Percayalah, anak dan isteri sedang bangga dengan anda. Kita mungkin tidak kaya, tetapi jadilah suami yang boleh dibanggakan anak isteri tercinta.

Suami itu sama seperti wang, susah disimpan tapi jangan sekali-sekali dibuang nanti diambil orang.

 

 

IKLAN

 

 

 

 

Sumber : Azizul Azli Ahmad

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI