Mungkin ramai suami tidak tahu sebenarnya murah rezekinya seorang suami jika baiknya peranan seorang isteri.

Seorang isteri yang sentiasa memberi keceriaan kepada suami dalam rumah tangga sebenarnya sedang menuju ke syurga. Tak percaya? ini ada 8 ciri-ciri isteri pembawa rezeki kepada suami. In shaa allah.

8 Ciri-Ciri Isteri Pembawa Rezeki Untuk Suami

1. Isteri yang sentiasa bersyukur

Beruntunglah seorang suami jika mendapat isteri yang sentiasa bersyukur dengan apa adanya. Mereka ini selalu tidak merungut malah sentiasa berterima kasih kepada suami.

2. Isteri yang tawakal

Jika seseorang isteri itu sentiasa bertawakal kepada Allah, In shaa allah Allah akan mengurniakan rezeki pada keluarganya.

IKLAN

3. Isteri yang baik agamanya

Solat adalah tiang agama. Maka, bersyukurlah para suami jika isteri anda sentiasa menunaikan solat dan tahu batas sebagai seorang wanita.

4. Isteri yang mengeratkan silaturrahim

Isteri yang baik pada keluarganya, mentua, sedara-mara, dan kawan-kawan, maka sebenarnya dia sedang membantu pelancaran rezeki suaminya.

5. Isteri yang suka bersedekah

Seperti yang semua tahu betapa besarnya ganjaran bagi orang yang suka bersedekah. Apabila seorang isteri mendapat nafkah daripada suami lalu dia menggunakan sebahagian wang itu untuk bersedekah. Boleh jadi rezekinya dibalas melalui suaminya.

IKLAN

8 Ciri-Ciri Isteri Pembawa Rezeki Untuk Suami

6. Isteri yang selalu mendoakan suaminya

Jangan bersandarkan pada usaha semata-mata, adalah lagi bagus banyakkan berdoa dan memohon kepadanya. Doakan suami supaya mendapat rezeki yang dirahmati.

7. Isteri yang mengamalkan solat dhuha

Solat dhuha adalah solat sunat ganjarannya luar biasa.

IKLAN

“Pada tiap tiap pagi, lazimkanlagh atas tiap-tiap ruas anggota seseorang kamu bersedekah, tiap-tiap tahlil satu sedekah, tiap-tiap takbir satu sedekah, menyuruh berbuat baik satu sedekah, dan cukuplah(sebagai ganti) yang demikian itu dengan mengerjakan dua rakaat sembahyang Dhuha.” (HR Al Bukhari dan Muslim)

8. Isteri yang taat kepada suaminya

Mentaati suami adalah kewajipan bagi seorang isteri. Taat pada suami selagi ia tidak bertentangan dengan agama. Bila seorang isteri taat kepada suaminya, hatinya akan berasa lebih tenang.

 

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI