Putera Mateen

Rupa paras tampan, Putera Mateen selalu menjadi pujaan orang luar yang memandangnya dan hari ini tular berita gembira akan berkahwin pada Januari tahun 2024, sekali gus menyatakan hatinya milik Yang Mulia Dayang Anisha Rosnah Isa Kalebic.

Mereka berdua dikatakan mula rapat pada tahun 2019 dan hubungan mereka mula dikesan pada tahun 2022 apabila sering dilihat bersama.

Putera Mateen Hak Milik Dayang Anisha Rosnah

Pengiran Muda ‘Abdul Mateen Bolkiah juga berkawan rapat dengan abang kepada Dayang Anisha iaitu Danial Deen Isa dan sering bermain bola sepak bersama.

Sejak hubungan mereka ‘dihidu’ ada juga yang berkata, Dayang Anisha merupakan sepupu jauh kepada Putera Mateen sekali gus menjadikan mereka sudah mengenali satu sama lain sejak kecil lagi.

IKLAN

Bakal Bina Mahligai, Putera Mateen Hak Milik Dayang Anisha Rosnah

Carian di media sosial mendapati, kelibat mereka berdua sering dilihat bersama termasuk ketika menghadiri majlis perkahwinan di Raja iaitu di majlis Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri ‘Azemah Ni’matul Bolkiah bersama Yang Amat Mulia Pengiran Muda Bahar yang diadakan pada 15 Januari di Istana Nurul Iman.

Bakal Bina Mahligai, Putera Mateen Hak Milik Dayang Anisha Rosnah

IKLAN

Malah, pada ketika itu juga dikatakan Dayang Anisha memakai cincin berlian di jari manisnya dan ramai yang berteka-teki bahawa cincin tersebut merupakan ‘cincin tanda’ pemberian Putera Mateen.

Kenali Anisha

Bakal Bina Mahligai, Putera Mateen Hak Milik Dayang Anisha Rosnah

IKLAN

Dayang Anisha yang juga cucu kepada penasihat negarawan Brunei iaitu Pehin Dato Haji Isa Awang Ibrahim itu mempunyai perniagaan dalam sektor fesyen dengan nama produk Slik Collective yang diusahakan bersama rakan baiknya.

Terdahulu, dilaporkan Putera Mateen bakal bernikah bersama pilihan hatinya itu dalam majlis perkahwinan DiRaja bermula dari 7 Januari sehingga 16 Januari 2024.

Sumber: Kosmo

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI