1. Squats membina otot di seluruh badan

Bukan sahaja mereka membina otot dan kekuatan pada quadriceps, hamstrings dan betis, mereka juga mewujudkan persekitaran yang ideal di seluruh badan. Selain daripada melepaskan testosteron dan pertumbuhan hormon, squats menyediakan persekitaran yang sangat anabolik untuk semua kawasan lain berkembang apabila sudah terlatih. Jika anda mahu untuk meningkatkan jisim otot dan kekuatan dalam semua bidang, squats/mencangkung akan membantu anda sampai ke sana.

Buatlah Squat Untuk Lebih Mantap Di Hari Bahagia

  1. Squats membakar lebih banyak lemak

Otot membakar lemak. Lebih  banyak otot membakar lebih banyak lemak. Mencangkung adalah cara yang sangat berkesan untuk membakar lebih banyak lemak. Lebih banyak otot yang anda ada di tubuh anda, lebih banyak kalori anda akan membakar semasa latihan dan semsa berehat. Jika anda ingin mendapatkan tubuh  tanpa lemak,  teruskan usaha  mencangkung anda.

IKLAN
  1. Squats sangat berfungsi untuk kesihatan badan

Ya, mencangkung  gaya sekolah lama akhirnya telah disebut dan berfungsi  dengan sangat bagus. Orang selalu fikir squats/mencangkung adalah  latihan yang dikhaskan untuk atlet  dan ahli bina badan peringkat tertinggi sahaja,tetapi  mencangkung telah menjadikan ianya dari satu pergerakan senaman yang selalu dielak kepada salah satu latihan senaman yang sangat berfungsi penting. Mencangkung boleh dikaitkan dengan pelbagai aktiviti kehidupan sebenar yang membantu untuk mengelakkan kecederaan dan meningkatkan kecekapan dalam kehidupan seharian.

Buatlah Squat Untuk Lebih Mantap Di Hari Bahagia

IKLAN
  1. Squats membantu mengekalkan mobiliti

Dengan hanya meningkatkan kekuatankeseluruhan  bahagian badan  yang lebih rendah, squats membantu mengekalkan mobiliti . Tambahan pula, dengan melakukan squats dalam pelbagai  cara yang boleh menguatkan otot kaki  membolehkan anda  membantu mencegah kelemahan dan meningkatkan kekuatan semasa melakukan sebarang aktiviti mudah alih yang berprestasi tinggi.

  1. Squats mengekalkan keseimbangan

Mewujudkan lebih keseimbangan seterusnya akan  memudahkan lebih banyak kekuatan  dan membantu anda untuk membangunkan lebih banyak jisim otot . Ini juga menterjemahkan kepada pergerakan lain seperti deadlifts, Barbell bent over, push press, clean and press untuk bahagian atas badan dan membantu mewujudkan asas keseimbangan dan fungsi untuk  bahagian badan lain yang lebih rendah  seperti lunges, single leg squattsi dan leg pressess

IKLAN

Buatlah Squat Untuk Lebih Mantap Di Hari Bahagia

  1. Squats meningkatkan prestasi

Bukan sahaja squats akan memberikan  kekuatan pada kaki anda, ia  juga akan meningkatkan prestasi dengan membantu anda melompat lebih tinggi dan berjalan lebih cepat. Ini penting bagi mereka yang terlibat dalam sukan sama ada untuk pemain berpasukan ataupun merekan yang betanding pada hujung minggu. Squats berkhidmat untuk meningkatkan prestasi yang merangkumi pelbagai sukan (bersama-sama dengan keseimbangan dan pergerakan). Mereka benar-benar senaman  yang amat bagus dan diterima satu dunia.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI