Ketahuilah para suami, membahagiakan isteri merupakan salah satu jalan pembuka rezeki dalam sesebuah rumah tangga. Jika tidak mahu rezeki semakin sempit, hargailah isteri dan jangan sakiti hatinya.

Saat suami melukakan dan menyakiti hati isteri sehingga membuatkan isteri menangis, ia boleh diibaratkan seperti suami menzalimi isteri. Lantas tindakan suami itu boleh memberikan enam kesan terhadap isteri sehingga membuatkan rezeki suami semakin jauh.

1. Isteri rasa tidak bahagia

Jika isteri dilukai semestinya seluruh keluarga juga akan terkena kesannya sehingga mengganggu tugasan harian seorang isteri dalam sesebuah rumah tangga. Namun apabila isteri rasa bahagia, secara tidak langsung isteri akan menjadi perangsang terbaik untuk suami mencari lebih banyak rezeki.

IKLAN

2. Isteri menjadi orang yang tidak bersyukur

Melukakan hati isteri sama ada dalam bentuk ucapan ataupun tindakan boleh membuatkan isteri menjadi seorang yang tidak bersyukur. Namun jika isteri disenangi oleh suami, pasti isteri sentiasa bersyukur dan mendoakan rezeki suaminya terbuka luas kerana Allah akan mengurniakan banyak rezeki kepada mereka yang sentiasa bersyukur.

3. Isteri tidak ikhlas melayani suami

Isteri yang dilukai tentu sahaja akan melayani suaminya tidak ikhlas kerana ia mencerminkan sikap kecewa isteri terhadap tindakan suami. Apabila kedua-duanya bersikap negatif ia akan membuatkan pintu kebaikan dan sumebr rezeki tertutup. Namun jika suami melayani isteri dengan seikhlas hati dan bersyukur maka Allah akan menggandakan ganjaran rezeki yang begitu luas untuk dirinya dan keluarga.

IKLAN

4. Mood isteri terganggu

Apabila suami menyakiti isteri tentu sahaja isteri akan menyimpan perasaan sedih dan kecewa sehingga boleh memburukkan mood mereka. Perasaan negatif ini akan tersimpan di dalam hati sehingga menjejaskan hubungan suami isteri dan akhirnya menyebabkan berlakunya pertengkaran.

IKLAN

5. Isteri tidak menyokong suami

Jika sebelum ini isteri sentiasa memberikan sokongan kepada suami dalam apa jua perkara, namun saat isteri dilukai sokongan tersebut mulai hambar. Perkara ini akan membuatkan suami rasa hilang semangat terutama sekali apabila suami ditimpa masalah.

6. Beri kesan terhadap anak-anak

Apabila mood isteri terganggu dan hati isteri dilukai, ia juga akan memberi kesan terhadap perkembangan anak-anak. Ini kerana anak-anak merupakan rezeki dalam rumah tangga.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI