Pesan untuk kaum hawa yang belum berkahwin, jika pasangan anda ada 5 ciri-ciri ini.. batalkan saja hasrat anda utk berkahwin dengannya!

1. Tidak tahu agama
Solat 5 waktu pun tak ckup.. apatah lagi nk suruh pergi solat kt masjid. Main futsal pun pakai seluar pendek atas lutut, aurat lelaki pon dia tak tau daripada mana sampai mana. Kalau bulan puasa, perkara yang membatalkan puasa pun dia confius. Apatah lagi nk ambil tahu pasal haid isteri nnti.

2. Tidak bertanggungjawab
Kerja time rajin pergi..time malas tak pergi. Bawak mak ayah keluar pun, nak isi minyak mintak duit mak ayah apatah lagi nk tanggung isteri anak nanti. Duit gaji bulan-bulan habiskan dekat perfumes dan pakaian bukannya nk bagi dekat mak ayah di kampung. Jadi, boleh bayangkn betapa culasnya dia nanti pada nafkah kita?

IKLAN

3. Main belasah je
Apa pun yang dia buat, dia buat sambil lewa. Langsung tak ambil kira pendapat atau prasaan org lain. Adab? Memang fail lah.. tengok je adab dia dengan family dia sendiri mcm mana.. kalau dengan family sndiri pon dia boleh acuh tak acuh, apatah lagi dengan bini nanti.. kot lah bila kwin, bini nak beranak disuruhnya pergi hospital sendiri. Mahu tak nangis??!

IKLAN

4. Pemarah
Tu lah.. kadang-kadang perempuan ni nak cari laki yang tegas tpi selalu tertukar dengan yang pemarah. Dia tak boleh beza tegas dgn pemarah tu macam mana. Of course la pemarah tu sikit-sikit asyik naik angin je. Kita buat ape pun serba tak kena kat mata dia. Muka tu tak usah cakap la, dah macam singa nk telan harimau!
Mak bapak dia pun dia boleh tengking gitu je, apatah lagi bini dia.. mahu nanti naik kaki tangan pulak bila dia mengamuk.

IKLAN

5. Pengotor
Ish.. hari-hari pakai baju sama. Tak basuh ke? Katanya, alah.. tak berpeluh pun sebab tu tak basuh. tak bau pun. Eleh! Dia yg perasan tak bau padahal orang sebelah dia ni dah tutup hidung tak tertahan busuknya. Kalau diri sendiri pun mcm tu, gamaknya bila dah ada anak memang dia tak kan pernah nak mandikan anak lah. Jangan kan kata mandi, bsuh berak, buang pempers anak pun memang tak lah! Kang tak pasal nanti ada yang kata rumah tu mcm lori smpah.