Siapa yang tidak suka pabila disayangi dan dicintai. Apatah lagi apabila cinta itu bersemai indah, pastinya perasaan dan hubungan sayang itu terjalin. Tetapi, tahukah anda bahawa berdasarkan simbol zodiak ada kalanya anda boleh menilik adakah si dia pasangan yang sesuai dan serasi bersama anda?

Jom lihat senarai bintang horoskop dan rungkai pasangan yang serasi berdasarkan zodiak. Mungkin anda dan pasangan salah seorangnya.

Kenali Pasangan Serasi Berdasarkan Zodiak. Mungkin Anda Dan Pasangan Salah Seorangnya

Aries

(21 Mac – 19 April)

Pasangan Serasi : Leo dan Sagitarius. Kedua-duanya punya cukup tenaga untuk bersama Aries. Dengan Leo, Aries akan belajar  cara seni dalam berkongsi spotlight yang sama dan Aries pasti akan mula bersinar bersama Sagitarius.

Pasangan Tidak Serasi : Libra. Kadang-kadang perkahwinan Libra dan Aries sering mencetus pergaduhan besar.

Taurus

(20 April – 20 Mei)

Pasangan Serasi:  Virgo dan Capricorn. Kedua-duanya akan sentiasa stabil dalam perhubungan. Capricorn juga baik dalam hubungan platonik.

Pasangan Tidak Serasi : Scorpio. Mereka akan fokus pada keseimbangan dalam emosi manakala Taurus fokus pada keseimbangan material. Gandingan ini boleh menyebabkan situasi tegang dan pertelingkahan.

Gemini

(21 Mei – 20 Jun)

Pasangan Serasi : Libra dan Aquarius. Gemini akan menghargai perasaan kurang cemburu yang ada pada Libra dan suka akan budaya, seni dan berlibur. Seorang yang berbintang Aquarius pastinya sering memberikan kejutan pada Gemini yang semestinya menyukainya.

Pasangan Tidak Serasi : Sagitarius. Apabila Gemini menjalani kehidupan dalam mencari pengetahuan, Sagitarius mencari hikmah. Kalian pasti akan mampu memahami antara satu sama lain tetapi kalian juga pasti akan kerap bertelingkah.

Cancer

(21 Jun – 22 Julai)

Pasangan Serasi: Scorpio dan Pisces. Scorpio cenderung untuk menjadi dominan, yang melengkapi sifat penyayang anda. Pisces memahami perasaan dalaman anda.

IKLAN

Pasangan Tidak Serasi : CapricornZodiak kambing menumpukan pada hubungan dan pasangan mereka. Mereka mempunyai fokus yang lebih kepada mendapatkan wang, yang menjadikan Cancer merasakan terlalu bersahaja.

Leo

(23 Julai – 22 Ogos)

Pasangan Serasi: Aries dan SagittariusSagittarius dapat melihat mata ke mata dengan anda apabila berbicara tentang falsafah terhadap kehidupan, manakala sifat api Aries kala bercampur sifat api yang ada pada anda boleh memulakan api kebencian di kamar tidur.

Pasangan Tidak Serasi : AquariusAnda berdua akan serta-merta menarik antara satu sama lain. Anda mempunyai banyak persamaan; kedua-dua mempunyai impian yang besar dan mahu perkara-perkara yang lebih besar dalam hidup. Masalahnya adalah pendekatan anda dan dia adalah berbeza dan ini merupakan salah satu aspek yang boleh membuatkan kalian tidak serasi bersama.

Virgo

(23 Ogos – 22 September)

Pasangan Serasi: Taurus dan CapricornCapricorn berkongsi cinta dengan anda untuk kesempurnaan, manakala anda pula akan menyukai Taurus sepenuh jiwa dan raga.

Pasangan Tidak Serasi : Pisces. Virgo adalah praktikal manakala Pisces pula seorang yang suka berangan-angan. Satu layang-layang, satu lagi batu. Tetapi kelicikan Virgo mudah memotong talinya.

Libra

(23 September – 22 Oktober)

IKLAN

Pasangan Serasi: Aquarius dan GeminiAnda akan menikmati kehidupan sosial yang sama rata dengan Aquarius manakala Gemini pula cukup banyak keserasian dari segi intelektual dan seks.

Pasangan Tidak Serasi : AriesTarikan anda terhadap Aries tidak dapat dinafikan dan sebaliknya. Aries mungkin terlalu demanding dan terlalu mengharapkan kepada Libra akan sentiasa memberinya pujian.

Scorpio

(23 Oktober – 21 November)

Pasangan Serasi: Pisces dan CancerPisces yang suka angan-angan akan membolehkan anda untuk menerajui dan perbezaan anda saling melengkapi antara satu sama lain, manakala devotion Cancer akan mengelakkan anda dari perasaan cemburu.

Pasangan Tidak Serasi : TaurusAnda dan Taurus sebenarnya mempunyai banyak persamaan apabila ia datang kepada cara anda melihat sesebuah perhubungan. Masalahnya kalian berdua sangat degil, yang mana boleh menyebabkan hubungan kalian menjadi sukar.

Sagittarius

(22 November – 21 Disember)

Pasangan Serasi: Leo dan Aquarius. Aquarius yang suka mereka cipta akan sering memuji semangat anda yang sukakan cabaran, terutamanya sejak dua daripada kamu berterusan dalam melalui perubahan. Leo pula mampu merangsang anda masuk dan keluar dari dalam sesebuah lembaran kehidupan.

Pasangan Tidak Serasi : GeminiAnda akan menyukai cara Gemini yang fun-loving , tetapi kalian berdua akan terlarang untuk mengekalkan komitmen perhubungan dalam jangka panjang.

Capricorn

IKLAN

(22 Disember – 19 Januari)

Pasangan Serasi: Taurus dan VirgoVirgo dan anda seakan satu pasangan yang berani menyahut sebarang cabaran dalam kehidupan.  Anda mahu rumah yang teratur dan mengidamkan kejayaan. Taurus, sama seperti anda, sentiasa meletakkan nilai yang tinggi pada wang dan sekuriti, yang akan membuatkan anda berasa sentiasa selamat.

Pasangan Tidak Serasi : CancerKanser mungkin pasangan yang boleh bertahan lama tetapi mungkin personaliti semula jadinya tidak serasi dengan kehendak emosi anda.

Aquarius

(20 Januari – 18 Februari)

Pasangan Serasi: Sagittarius dan GeminiSagittarius sosial dan sahut cabaran sama seperti anda dan kehidupan bersama-sama pastinya akan menjadi kaya, kreatif, menyeronokkan, dan boleh bertahan kala ujian mendatang. Gemini akan sentiasa melengkapkan anda dengan begitu baik.

Pasangan Tidak Serasi : LeoAnda akan tertarik kepada sifat karisma dan sebati dalam seni secara semula jadi Leo. Leo akan tertarik kepada anda dari segi seri semula jadi. Namun masalah mungkin terjadi apabila sifat semula jadi yang mementingkan diri yang ada pada Leo.

Pisces

(19 Februari – 20 Mac)

Pasangan Serasi: Cancer dan ScorpioCancer memenuhi jiwa anda.  Scorpio pula akan menjadi sangat menarik bagi anda. Ramai pasangan Scorpio/Pisces mendakwa mereka jatuh cinta pandang pertama. Kedua-duanya mempunyai emosi yang sangat mendalam.

Pasangan Tidak Serasi : VirgoSifat kreatif anda akan membuatkan Virgo senang-lenang dan keperluan mereka akan membuatkan anda rasa terkongkong.

 

 

 

 

 

Sumber : Wanista

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI