Bagi lelaki yang mempunyai fizikal yang rendah seringkali ada masalah untuk memilih pakaian di hari bahagia. Lebih-lebih lagi apabila pasangan anda secara fizikalnya kelihatan lebih tinggi dari anda.

Untuk anda tampil lebih yakin di hari tersebut, beberapa tip ringkas ini boleh anda ikuti agar anda kelihatan lebih tinggi.

via GIPHY

IKLAN

DO’S

1. Anda tidak perlu mengenakan sut untuk menampakkan diri anda segak. Sekiranya anda memilih sut, kekalkan corak menegak. Sebaiknya, pilih corak menegak yang bersaiz kecil.
2. Pilih saiz ‘ngam-ngam’ dan muat pada badan dan bukannya baju yang terlalu ketat jika tidak mahu nampak lebih ‘halus’.
3. Beri perhatian pada aksesori seperti tali leher, jam dan tali pinggang kerana ia juga dapat membantu. Pilih yang kecil dan ringkas. Skinny tie adalah pilihan terbaik.
4. Pastikan seluar anda diseterika kerana kurang kemas menampakkan anda lebih rendah malah tidak terurus.
5. Pakai sehelai jaket yang mempunyai satu atau dua butang sahaja.
6. Pilih baju T berleher V.

IKLAN

via GIPHY

IKLAN

DON’T

1. Elak membeli pakaian yang bersaiz besar dan longgar. Ia bukannya membantu anda nampak besar tetapi membuatkan anda kelihatan lebih kecil dan seperti kanak-kanak.
2. Elak daripada memakai dua lapis jaket.
3. Jangan simpan rambut panjang.
4. Elak mengenakan pakaian terang kerana menampakkan fizikal anda yang rendah dengan ketara.
6.Jangan mengenakan pakaian bercorak melintang.
7. Elak memilih kasut yang mempunyai tapak tinggi untuk tampak tinggi. Ia sememangnya tidak membantu sebaliknya membuatkan orang asyik terpandang kasut anda sehingga jadi anda jadi kurang selesa.

via GIPHY

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI