Kita boleh tunjuk kebolehan dan kemahiran terbaik yang ada pada diri untuk memastikan ibu mertua dapat menaruh kepercayaan pada anak kesayangan mereka untuk hidup bersama kita.

Bagaimanapun, apabila telah berjuang dengan bersungguh-sungguh, pemikiran negatif mesti terpancar, seperti jelas mereka tidak menyukai kita.

5 TANDA IBU MERTUA TIDAK SUKA PADA KITA

Mak Mentua Tak Suka? Chill Je, Buat Biasa
1. ABAIKAN KITA

Cuba ingat lagi, adakah mereka sering menjemput kita berbincang atau berbual bersama? Jika tidak, perlu berhati-hati kerana ini boleh menjadi tanda yang mereka tidak suka pada kita.

IKLAN

Dia tidak akan memasukkan kita dalam perbincangan keluarga tentang masa depan dan dia tidak akan menjemput kita untuk berkunjung ke rumahnya.

2. TINGGALKAN KITA
Apabila tidak menyukai kita, ibu mertua akan merasakan yang dia telah menghabiskan masanya jika terpaksa meluangkan masa dengan kita. Sebolehnya, ibu mertua akan meninggalkan kita bersendirian untuk mengelak daripada bercakap dengan kita.

 

IKLAN

3. TIDAK BERMINAT DENGAN DIRI DAN HIDUP KITA
Salah satu tanda utama ibu mertua tidak menyukai kita, mereka kurang bertanya tentang diri dan perkara yang berkaitan dengan hidup ini. Ibu mertua seolah tidak berminat untuk mengenali atau tahu tentang perkara berkaitan hidup kita.

Sekiranya ini berlaku, Kimberly Hershenson, seorang ahli terapi, mencadangkan bahawa kita boleh memberitahu semua perkara yang berlaku walaupun tidak ditanya.

Mak Mentua Tak Suka? Chill Je, Buat Biasa

IKLAN

4. MENGUTUK SEMUA YANG KITA LAKUKAN
Kritik apa sahaja yang kita buat. Bermula dari solekan, cara berpakaian, rasa masakan, bagaimana cara kita mendidik anak-anak dan sebagainya. Semua kekurangan kita didedahkan secara terperinci dan jelas.

5. SUKA BANDINGKAN
Selalunya ada kelebihan yang mereka temui pada menantu yang lain atau menantu kawannya. Kelebihan ini entah bagaimana dikaitkan pula dengan kekurangan kita. Dalam kes ini, kita akan rasa menjadi seorang menantu yang paling teruk di dunia.

BACA>>>> Suami, Apa Perlu Buat Kalau Isteri dan Ibu Anda Tidak Berapa OK?

SUMBER: AliffChannel

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI