Wanita dan kecantikan, mana boleh berpisah! Dalam keadaan kegawatan ekonomi ni terlalu banyak perbelanjaan kecantikan yang perlu dikurangkan. Nak beli produk murah, takut tak berkesan, nak beli produk mahal, takut tak mampu. Jadi, apakata kita gunakan kaedah paling selamat dan yang paling penting murah!

 

Pemakaian masker wajah sangat penting untuk beri kulit ‘makanan’ yang sihat. Dari segi diet, janganlah diabaikan pula. Masker wajah ini bukan sahaja boleh memberikan seri atau glowing semula jadi malah ia membersihkan kulit kita dan menjadikannya segar.

IKLAN

 

IKLAN

Perkongsian dari Facebook Aisyah Badar Bajrai ni nampak sangat mudah untuk dihasilkan. Masker anti jeragat dan jerawat menjadi petua yang sering menjadi ditanya kepadanya. Jom kita baca!

IKLAN

************************************************************************

Ni petua paling ramai orang request kat Aisyah. Yess, petua untuk jeragat.

Bonus dia, petua ni bukan setakat boleh pudarkan jeragat. Tapi dia boleh cerahkan kulit dan pudarkan parut jerawat jugak. Best tak best?
Kalau konsisten pakai, kulit pun boleh ter glowing sekali. Cik jerawat pun segan nak datang tau.
Nak nampak kesan best, korang konsisten la pakai seminggu sekali. InsyaAllah puas hati.
Macam biasa, petua Aisyah memang guna barang kat dapur jek. Jadi memang korang boleh buat la.
MASKER ANTI JERAGAT DAN JERAWAT.
Bahan-bahan:
1 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu besar jus lemon
Air ros secukupnya
Cara membuat:
1. Campurkan semua bahan dan kacau rata-rata. Air ros  dimasukkan secara agak-agak supaya masker ni tak pekat sangat.
2. Sapu rata-rata pada muka. Dan biarkan selama 10- 15 minit. Lepas  tu basuh bersih-bersih dan pakai pelembab muka. Pelembab muka ni penting supaya kulit tak kering.
Paling penting waktu siang jangan lupa pakai sunblock. Baru lah jeragat baru tak datang.
Selamat mencuba. Kalau nak petua lain yang best-best, jangan lupa follow Aisyah Badar Bajrai tau.