Dalam merealisasikan perkahwinan impian, aksesori dekorasi juga memainkan peranan yang amat penting. Antaranya penggunaan reben sebagai aksesori mampu untuk menghasilkan majlis perkahwinan yang indah.

Penggunaan reben cukup sinonim dalam dunia perkahwinan dan menjadi pelengkap perkahwinan agar tampak lebih cantik.

Entri kali ini berkongsikan panduan dan cara menggunakan riben dalam suntikan dekorasi majlis perkahwinan.

IKLAN

Kad Kahwin
Kad jemputan perkahwinan dengan buatan tangan anda akan kelihatan hebat apabila anda menambah satin  atau reben sifon yang sepadan dengan tema perkahwinan. Anda juga boleh menyelaraskan alat tulis perkahwinan anda dengan reben. Pastikan juga bahawa menu, kerusi, meja dan tempat-tempat yang akan dikunjungi dihiasi dengan reben supaya ia kelihatan indah dan harmoni.

Busana Pengantin
Hiasi busana pengantin dengan reben dan rasakan kelainannya. Anda boleh menggunakan satin yang lebar, reben organza atau reben sifon sebagai ikatan bagi baju-baju atau hiasan pakaian lain. Anda juga boleh sepadan reben pada tudung dengan tema warna perkahwinan.

IKLAN

Dewan
Ini adalah salah satu tempat yang terbaik untuk penggunaan reben. Gunakan riben lebar yang sepadan dengan tema warna untuk menghiasi dewan perkahwinan. Terdapat banyak cara untuk menggunakan riben pada tempat seperti meja, kerusi, tiang dan juga siling.

Kek
Anda boleh menghiasi kek dengan reben. Ataupun cara lain anda boleh jadikan reben sebagai hiasan di atas meja di mana kek akan diletakkan.

IKLAN

Kereta
Tiada kereta perkahwinan tanpa reben. Jadi, dengan menambahkan riben jalur lebar pada bonet kereta atau ikat satin reben akan menjadikan kereta perkahwinan nampak lebih menarik.

Cenderahati
Pengantin biasanya memberikan cenderahati perkahwinan kepada tetamu untuk mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana sudi datang ke majlis perkahwinan. Ingat ya setiap tetamu yang hadir, mendoakan agar setiap perkahwinan pasangan pengantin agar hidup dengan bahagia, di beri kesihatan yang baik, kekayaan, kesuburan dan kehidupan yang panjang. Jadi ambil kesempatan ini dengan menjadikan cenderahati anda unik dengan menggunakan reben yang sepadan dengan kotak cenderahati.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI