perempuan bila dah kahwin

Sungguh, perempuan bila dah kahwin, seluruh dunianya adalah suaminya. Buat apa pun mesti hanya fikir suami.

Kalau bekerja pun mungkin kerana nak bantu suami, begitu lah bagi sesetengah fikiran seorang yang berstatus isteri.

Nak pergi lebih jauh lagi isu ini, jemput baca perkongsian Puan Anna Jagat ini buat renungan bersama. api suami zaman sekarang (tak semua) lebih gemar membiarkan isteri untuk berdikari. Uruskan semuanya sendiri. Dari urus anak sampai lah urus emosi sendiri.

Perempuan Bila Dah Kahwin

Tanpa sedar lebih ramai sebenarnya isteri tertekan zaman sekarang. Jangan bandingkan zaman mak-mak nenek-nenek kita dulu ya. Zaman dulu Dan sekarang sangat berbeza. Tapi Itulah, martabat wanita direndahkan. Teremosi dikatakan mengada. Tekanan dikatakan sengaja buat-buat.

IKLAN

Perempuan Bila Kahwin, Dunianya Adalah Suaminya

Isteri terlalu berdikari, suami pula selesa dengan menganggap isteri nya boleh buat semua. Isteri yang terbiasa “sendiri” lama-lama tidak lagi meletakkan suami sebagai keutamaan dalam membuat keputusan.

IKLAN

Rumahtangga Tanggungjawab Bersama

Isteri yang terbiasa merawat diri sendiri juga lama-lama anggap kehadiran suaminya tidak lagi penting. Ibarat kau ada atau tak ada, sama sahaja.

Perempuan Bila Kahwin, Dunianya Adalah Suaminya

IKLAN

Perkahwinan bukan untuk meletakkan sepenuhnya tanggungjawab pada satu pihak. Buat anak kan sama-sama, jadi rumahtangga juga tanggungjawab sama-sama. Tak mampu urus anak sama-sama sekurang-kurangnyanya urus lah emosi isteri. Dari jauh pun boleh, lebih dari cukup buat isteri recharge.

Tetapi sedih ada yang anggap emosi isteri tidak penting. Isteri yang gembira akan menghasilkan ibu yang gembira pada anak-anak.

Begitulah hakikat hubungan suami isteri yang sihat, saling memerlukan dan menjaga hati sampai hujung nyawa.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI