Kadang-kadang ada antara kita yang rasakan diri ni tak fotogenik untuk bergambar. Macamana nak pose dan kelihatan cantik di dalam gambar kahwin? Tengok gambar orang lain, terujanya mereka pandai bergambar tapi tak yakin untuk diri sendiri, Zenuz Photoworks kongsi tips gambar perkahwinan cantik.

5 Tips Untuk Gambar Perkahwinan Anda.

Mengupah jurugambar untuk majlis anda tentunya satu pelaburan yang berbaloi. Pastikan anda dan pasangan anda kelihatan wow dalam gambar dengan 5 tips ini.

#1: Pastikan anda rehat dengan cukup. Malam sebelum anda diijabkabulkan itu, pastikan anda rehat dengan cukup. Jika anda penat, walaupun ada make up yang boleh bantu anda nampak cantik, aura dan tenaga anda tidak akan berada pada paras optimum. Mula buat persediaan awal sedikit supaya anda tidak perlu stay up lama-lama.

#2: Pastikan anda ada masa yang cukup untuk bersiap. Big day? Anda akan memerlukan masa yang lebih lama untuk bersiap. Pastikan anda susun dan patuhi jadual persediaan anda dengan tepat. Tak mahulah nanti banyak perkara tergendala kerana anda lambat bersiap. Nanti rushing, sampai mahu ambil gambar sebelum majlis berlangsung pun tidak sempat.

#3: Hiaskan tempat anda bersiap dan pencahayaannya terang. Anda selalu lihat gambar pengantin sedang bersiap kan? Mesti anda tidak mahu gambar anda nanti penuh dengan barang bersepah. Handbag bridesmaids merata-rata, katil tak kemas dan sebagainya. Jadi, sebelum anda benarkan jurugambar masuk, pastikan tempat anda bersiap kemas. Hiaskan sedikit bilik anda. Pencahayaan juga penting. Kalau gelap nanti akan memberi efek yang kurang menarik kepada gambar anda.

#4: Jadualkan waktu bergambar dengan betul. Kalau anda ambil gambar waktu tengah hari, ketika matahari terpacak di atas kepala, agak susah bukan? Sudahlah panas, nanti dalam gambar, banyak gambar anda kecilkan mata saja kerana terpaksa menahan pancaran terik matahari. Jadi, pilih waktu yang sesuai.

#5: Selesa. Keselasaan adalah keutamaan anda. Jika anda tidak selesa untuk bergerak kerana baju anda, pastikan anda alter apa yang patut sebelum majlis berlangsung.

#zenuzphotoworks

 

 

Jangan Lupa Komen: