Perilaku dan perangai isteri dalam melayani ragam suami kadangkala membuatkan suami bertambah sayang dan jatuh cinta kepada anda. Mungkin tanpa isteri sedari, perangai comel anda yang mencuitkan hati suami boleh membuatkan cinta suami semakin bersemut setiap hari, malah sayangnya juga semakin bertambah.

Ini antara  lima perilaku dan perangai comel isteri yang bakal membuatkan suami anda bertambah jatuh cinta dan sayang anda ketat-ketat. Dah tahu ni, pastikan isteri buat setiap hari ye!

1. LETAK KEPALA DI DADA SUAMI

5 Perilaku Isteri Ini Tanpa Disedari Buat Cinta Suami Makin Bersemut, Kenalah Buat Setiap Hari!

Kadang bila penat sangat dengan semua kerja dan masalah, isteri akan menghabiskan masa dengan meluahkan semua yang terpendam pada suami. Ketika itulah anda rasa mahu bermanja dan mendapat perhatian suami. Jangan tak tahu, suami sebenarnya suka kalau isteri meletakkan kepalanya di dada suami tau!

Suami rasa seperti seorang lelaki sebenar yang boleh memberi perlindungan kepada orang kesayangannya. Jadi, kerap-kerapkanlah meletakkan kepala anda di dada suami apabila mengeluh dengan pasangan! Lebih seronok kalau suami dapat membelai lembut rambut isteri.

IKLAN

2. PUJI SUAMI DI LAMAN SOSIAL

Suami juga menghargai penghargaan di media sosial. Bukan isteri saja, ya! Sebab itu anda kadang-kadang bolehlah memuji tindakan suami. Contohnya tag suami pada mana-mana artikel yang bercakap tentang suami yang hebat atau update status Facebook yang memuji suami. Pastinya buat suami rasa dihargai! Tapi jangan terlebih buat, nanti menyampah pula pembaca di Facebook.

3. PICIT SUAMI SAAT PENAT MEMANDU 

5 Perilaku Isteri Ini Tanpa Disedari Buat Cinta Suami Makin Bersemut, Kenalah Buat Setiap Hari!

Belaian lembut seperti memicit bahu suami kerana penat memandu juga membuatkan suami rasa dihargai, malah sayangnya kepada anda akan bertambah. Apabila suami penat, berehatlah seketika di tempat rehat dan urut bahu suami. Cara ini akan membuatkan suami lega dan kepenatan saat memandu itu akan hilang. Paling penting jangan lakukan ketika suami sedang memandu, bimbang boleh mengganggu tumpuan suami terhadap jalan raya. Berbahaya pula jadinya! Perilaku isteri ini sebagai tanda kasih sayang dan penghargaannya buat suami.

IKLAN

4. SENTIASA FIKIRKAN SUAMI 

Walau sesibuk manapun seorang isteri, dia pasti akan terfikir fasal suaminya. Sudah makan ke belum? Sudah beli ubat sebab dia demam ke? Apa dia buat? Sibuk ke?

Macam-macam yang isteri fikirkan. Jadi, bila isteri hantar mesej peringatan suruh suami makan atau ayat ringkas seperti “take care” sahaja sudah cukup untuk membuatkan suami “makin sangkut” dengan anda. Ini membuatkan mereka gembira kerana anda masih memikirkan tentang kesejahteraan dirinya walaupun anda sibuk.

5. MENDENGAR TANPA JEMU

5 Perilaku Isteri Ini Tanpa Disedari Buat Cinta Suami Makin Bersemut, Kenalah Buat Setiap Hari!

IKLAN

Otak wanita berfungsi agak berbeza berbanding lelaki. Kalau anda sebagai isteri boleh sahaja membuat semua kerja dalam satu masa sambil mengeluh dan membebel tapi lelaki tidak boleh. Sebab itu bila suami mula bercerita tentang sesuatu, dia akan rasa semakin jatuh cinta dan sayang kepada isteri yang tidak pernah jemu mendengar ceritanya.

Walaupun apa yang dia cakap langsung anda tidak faham! Tapi, teknik mendengar anda akan membuatkan suami rasa anda benar-benar menyayanginya. Lepas ini anda jangan menyelit atau membebel kalau suami nak bercerita sesuatu, tau!

6. TUNJUKKAN ANDA ISTRI PRIHATIN 

Jangan ingat suami tidak suka kalau anda tunjuk kemesraan di tempat awam. Janji ia tidak berlebih-lebihan. Sebenarnya, cukuplah anda memegang tangan suami ketika ingin melintas jalan atau membetulkan rambut dan baju suami. Semua ini akan membuatkan suami semakin jatuh cinta dengan isteri. Betul tak para suami?

Untuk menyemarakkan rasa cinta, janganlah berhenti tunjuk betapa anda menyayanginya. Sesungguhnya rumah tangga yang bahagia terletak di tangan suami isteri yang bijak mengemudi cabaran dan menyemarakkan rasa cinta.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI