Dengan ekonomi yang sekarang anda perlu bijak menggunakan duit dan menyimpannya sebaik mungkin. Lebih-lebih lagi buat bakal pengantin. Banyak persiapan yang perlu dilakukan dan semua itu perlu menggunakan duit.

Untuk lelaki anda harus lebih bijak mengatur percaturan anda kerana anda lah yang akan bertanggungjawab menampung keperluan keluarga anda seperti rumah, makanan, perbelanjaan, dan sebagainya.

Rumah adalah paling penting sekali kerana disitulah tempat anda sekeluarga berteduh. Banyak sebenarnya kelebihan lelaki yang beli rumah awal ni. Jom tengok!

1. Dilihat bijak mengurus wang

Related image
wang contoh

Lelaki yang membeli rumah awal mereka dilihat lebih pandai mengurus wang kerana mereka berhabis untuk aset yang sangat penting dan berguna untuk masa hadapan.

2. Ada wawasan pelaburan yang baik

Image result for bijak urus wang

IKLAN

Mereka juga dilihat mempunyai plan pelaburan yang baik kerana melabur kepada pembelian rumah.

3. Faham keperluan dan kehendak

Image result for bijak urus wang

Lelaki seperti ini tahu apa itu keperluan dan kehendak, mereka tidak membazir kepada perkara yang tidak berfaedah, malah mereka berfikir apa akan berlaku kemudian.

IKLAN

4. Lebih seksi dari lelaki lain

Ya, mereka kelihatan lebih seksi daripada lelaki yang menghabiskan duit kepada benda yang tidak berfaedah. Kerana mereka berfikiran kedepan.

IKLAN

5. Dambaan wanita

Wanita mana yang tidak suka apabila bakal suami mereka bertungkus-lumus untuk membeli rumah demi keselasaan bersama kelak. Kerana itu adalah aset yang paling bernilai. Lelaki seperti ini lebih bekerja keras dan menjadi dambaan wanita.

6. Boleh jadikan hantaran kahwin

Image result for hantaran kahwin rumah

Dah beli rumah bolehlah dijadikan sebagai hantaran. Bukan apa takdelah membazir beli benda lain. Lebih baik bina keluarga anda dengan kediaman yang diberi.